Izložba Kornelije Feher

Pet, 24.10.2008 - 18:30 -- urednik

Do pre dve godine Kornelia Feher, diplomirani ekonomista, bavila novinarstvom, a sada se profesionalno bavi slikarstvom u emajlu, kod nas još uvek retkom tehnikom. Prošle nedelje je priredila svoju četvrtu samostalnu izložbu, i to u Subotici, u vinskom baru "Stare picerije". Tako će preko 25 slika / koje se mogu kupiti/ biti ovde do kraja godine.

Za teme svojih slika Kornelia kaže da su došle same od sebe, to su najčešće afričke, mediteranske, arapske teme i priroda.

Uvek kažem, kao da sam u nekom svom prethodnom životu živela u Africi. Bila sam tamo dva puta i osetila pozante mirise, boje, i to hoću da prenesem na emajl. Druga, meni bliska tema je priroda, zato sada i volim što živim na selu. Pogotovo volim leptire, toliko u njima ima lepote, a toliko kratko žive. Slikala sam ih u nekoliko tehika. Neke slike imaju čipku kao podlogu, preko koje sam kompresorom nanosila emajl. To su sve stare čipke moje bake iz starih dobrih vremena u sintezi sa prirodom. Mislim da je to nešto što može da donese lepo ovom svetu, a to je toliko potrebno.

Na naše pitanje da li se može živeti od prodaje slika, Kornelia je rekla:

Zasada izgleda da može, pogotovo ako radimo teme koje ljudi osećaju svojima i žele da ih stalno gledaju, jer oni ove slike kupuju. U Mađarskoj ima jako puno umetnika, ali onih koji rade u emajlu ima malo i zato su interesantnije kupcima.

info: external
photo: Novak Mihalj

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search