Frka je, sad se pokaži - daj krv

Uto, 02.02.2010 - 09:30 -- miroslav.brajkov

"Frka je, sad se pokaži > daj krv!" slogan je akcije dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Demokratska omladina na nivou cele Srbije u okviru kampanje "Karavan života". Demokratska omladina želi ličnim primerom solidarnosti da doprinese regrutovanju, motivisanju i zadržavanju dobrovoljnih davalaca krvi. Odmah po okončanju ove akcije Demokratska omladina planira da alarmira javnost Srbije po pitanju zaveštanja organa i dobrovoljnog davanja koštane srži.

Klub Demokratske omladine Subotica u saradnji sa odeljenjem za transfuziologiju Zdravstvenog centra Subotica  organizovao je ovu akciju 2. februara u prostorijama Otvorenog univerziteta, kojoj se odazvao veliki broj sugrađana i čanova Demokratske stranke. U periodu od 7:30h do 9:30h od davalaca je prikupljeno više od 17 litara najdragocenije tečnosti.

Ovom prilikom apelujemo i na sve druge organizacije iz našeg grada, koje imaju mogućnost da okupe određeni broj ljudi, da daju svoj doprinos u podizanju svesti o svakodnevnoj potrebi za velikim količinama krvi i da utiču na podizanje nivoa gradjanske solidarnosti i društvene odgovornosti.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search