У част предака, за будућност потомака

Pon, 13.11.2023 - 09:40 -- darko.kovacevic

СУБОТИЦА  - “У ЧАСТ ПРЕДАКА ЗА БУДУЋНОСТ ПОТОМАКА” 19. новембар (недеља) 20 часова, Градска Већница, Суботица 

Православно спортско удружење “Свети Срб и ја” и Крфско друштво грчко-српског пријатељства, уз покровитељство Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и подршку Града Суботице, организују концерт под називом: “У част предака, за будућност потомака” у Градској Већници, 19.11.2023. г. (недеља) од 20 часова. 

Концерт изводи најбоља Крфска Филхармонијa “Љападес”, под диригентском палицом Спироса Металиноса.

Овај догађај је харитативног карактера, који се огледа у томе што ће посетиоци куповином карте за Задужбинарски концерт у исто време дати прилог за изградњу дечијег и омладинског образовног кампа који је Света Србија започела на Крфу.

Цена карте је 2.000 динара 

Куповина карата и све информације на телефон: +381 64 4539 001

Филхармонија ”Љападес”, постоји већ пола века. Учествује на свим културним манифестацијама и фестивалима острва Крфа као и државним и црквеним празницима и церемонијама. Њу чини преко 100 музичара и 40 студентата музике. Такође, филхармонија организује и бесплатне часове наставе из теорије и праксе музике за млађе кандидате, а студенти имају прилику да од професионалних музичара и наставника упознају основу музичке теорије, хармоније, као и вокалну музику, гудачке, удараљке, лимене и дрвене дувачке инструменте.

Као један од најбољих састава Филхармонија на Крфу, учествују сваке године на државним церемонијама Републике Србије на острву Крфу, Виду и осталим спомен обележјима н Крфу из Првог светског рата. Диригент филхармоније ”Љападес” је маестро Спиридон Металинос, а руководилац је Никос Бозикис
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search