Novogodišnja 25. trka ARK Tron-a

Čet, 29.12.2011 - 18:00 -- dejan.vukovic

Ark Tron je održao Novogodišnju 25. trku koja nije imala pravi takmičarski značaj dobila ali je dobila međunarodni karakter zbog učešća naših sugrađana koji žive u inostranstvu, i koji su iskoristili ovu priliku da se priključe. Saša Kostić doputovao je iz Pule, dok je Miloš Dulić morao da preleti Atlanski okean kako bi stigao na 25.Trening-trku ARK TRON-a. Pored njih dvojice, još 4 trkača novajlije su pristupili  trening-trci: Trungel Edit, Kolar Helena, Barbulović Tibor i Varga Saša.

Jubilarna novogodišnja trening-trka oborila je rekord po broju učesnika, učestvovalo je čak 26 trkača, sa dosta navijača i ljudi koji su davali podršku. Prava mala gužva i žagor na samom startu u 17 h. na biciklističkoj stazi kog megamarketa RODA na palićkom putu, privlačilo je ogromnu pažnju slučajnih prolaznika i vozila koja su stajala na semaforu. U kratkom pozdravnom govoru predsednik ARK TRON-a Ludaić Sebastian pozvao je sve prisutne da na ovoj trci u prvi plan stave druženje, rekreaciju i zabavu, a da postizanje značajnih rezultata potisnu u drugi plan i ostave za neredne trening-trke. U laganom tempu, sa minut-dva kašnjenja, nešto posle 17 časova startovala je jubilarna novogodišnja trening-trka. U veselom ćaskanju, sve prisutnijem smehu i laganom ritmu svih 26 trkača trčalo je u pravcu Palića. Sve do okretnice na trećem kilometru staze grupa je bila potpuno homogena, da bi se kasnije pomalo ipak razvukla, ali se na kraju nikome od prisutnih nije merilo vreme. U istoriji kluba ostaće zabeleženo da su 29.decembra 2011. godine jubilarnu novogodišnju 25.Trening-trku svojim prisustvom uveličali: Kokai Monika, Trungel Edit, Kolar Helena, Ludaić Sabina, Pančić Mihajlo, Ćirić Dragan(SU), Vero Janoš, Rafai Gustav, Ludaić Sebastian, Grba Mića, Kostić Saša, Dulić Miloš, Kuić Željko, Kakonji Dejan, Skenderović Grgo, Janković Atila, Ludaić Bojan, Teleki Đerđ, Malagurski Aleksandar, Trbojević Bogdan, Šarčević Dragan, Varga Saša, Babijanović Dragan, Barbulović Tibor, Kujundžić Nikola i Stipić Josi.

Nakon 25.Trening-trke, okupljanje je nastavljeno u kafiću u megamarketu Roda, gde je Ludaić Sebastian govorio o trening-trci ARK TRON-a i izneo je statističke podatke za predhodne 24 trke - velika mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovde sa vama, biti deo sportskog kolektiva ARK TRON. Ono što smo zajednički uradili u proteklih nekoliko godina na popularizaciji rekreativnog trčanja u Subotici, prevazilazi sva moja ranija očekivanja. Ovoliko pozitivnog naboja na jednom mestu odavno nisam osetio i zaista sam vrlo ponosan i srećan što ste Vi i TRON sastavni deo mog života. Naša nova akcija trening-trka četvrtkom, večeras je doživela velike ovacije i priznanja samim vašim pojavljivanjem i prisustvom. Ovih prvih 5 godina smatram da su period kada smo pravili i gradili temelj, a u narednim godinama nastavićemo izgradnju ARK TRON-a u velelepni dvorac. Zajedništvo, skromnost, klubsko jedinstvo i iskreno sportsko prijateljstvo među nama daje nam veliki osećaj sigurnosti i samopouzdanja da ćemo u tome i uspeti. Svim članovima se zahvaljujem što su ARK TRON u protekloj godini na svim domaćin i međunarodnim trkama dostojno reprezentovali i da smo zbog toga dobijali mnogo pohvala naših domaćih i inostranih sportskih prijatelja. Zbog toga se ime Atletsko Rekreativnog Kluba TRON sa velikim poštovanjem izgovara u svetu trkača.

Na kraju je u ime svih članova kluba Mihajlo Pančić predao Sebastijanu pehar za najpredsednika, kao malo iznenađenje večeri - U ime svih članova kluba želim da ti predam ovaj pehar kao znak podrške i priznanja za sav uloženi trud, rad i energiju u osnivanje i vođenje Atletsko Rekreativnog Kluba TRON, koji će nadam se, bit budući klub mnogim Subotičanima, novim zaljubljenicima u rekreativno trčanje.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search