IX Kersko prelo

Sub, 26.01.2013 - 21:15 -- andrija.anišić

U organizaciji župe sv. Roka u Subotici, u subotu 26. 01. 2013. godine održano je deveto po redu „Kersko prelo“. Ovogodišnje prelo okupilo je 270 sudionika među kojima je bilo tridesetak djece. U ime organizatora okupljenima je pozdravnu riječ uputio Lazar Cvijin, načelnik Pastoralnog vijeća župe. Zatim je župnik, mons. mr. Andrija Anišić zahvalio organizatorima, pozdravio prisutne i predmolio molitvu blagoslova. Slijedio je šaljivi komad „Složna obitelj“ autorice Đule Milodanović u izvedbi dramske sekcije župe. Prvu preljsku pismu „Kolo igra, tamburica svira“ otpjevala je Tamara Štricki, a pjesmu „Crkva sv. Roka“ Ladislav Huska, uz pratnju prigodnog tamburaškog sastava „Kerski svirci“, koji je čitavu večer zabavljao goste.

U toku večeri Marija Jaramazović s malim i velikim „manekenima“ priredila je prigodnu modnu reviju, a poseban žiri izabrao je Kristinu Ivković iz Male Bosne za mis Kerskog prela 2013. godine i dvije njezine pratilje: Margu Lendvai i Ivanu Radonjić. Priređena je i zanimljiva tombola s vrijednim nagradama. Sve u svemu, još jedno divno prelo, a mnogi su ga nazvali najboljim dosad. Na IX. Kerskom prelu, uz dobro raspoloženje, „igralo se i pivalo“ sve do zore rane.

Kersko prelo je i ove godine održano u školskoj dvorani sportova zahvaljujući susretljivosti direktora škole Ivana Stipića i Školskog odbora O.Š. Ivan Militunović.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search