Internacionalna regata Vojvodina Open

Ned, 07.07.2013 - 17:00 -- nikola.tumbas
Zatezanje sajle za regatu "Vojvodina open 2013"
Zatezanje sajle za regatu "Vojvodina open 2013"

U subotu 6.07.2013, i nedelju 7.07.2013, na zapadnoj obali jezera Palić održana je 50. Internacionalna veslačka regata Vojvodina Open Palić 2013.

Ovo je jedno od najvećih veslačkih takmičenja u regionu, i okupilo je blizu 500 najkvalitetnijih - vrhunskih veslača i veslačica svih kategorija, iz 26 veslačkih klubova čak šest država: Slovenije, Hrvatske,  Mađarske, Bugarske, Kuvajta i Srbije. Oba dana se takmičilo ukupno 619 veslačkih posada, a snage su odmerili i veslači juniorskih i seniorskih reprezentacija Srbije, Mađarske i Hrvatske. Po prvi put na Vojvodina Openu takmičili su se u osmercima i studenti i studentkinje univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Segedinu i Budimpešti.

Internacionalna regata Vojvodina Open nalazi se u zvaničnom kalendaru takmičenja Svetske veslačke federacije (FISA), kao i veslačkih saveza zemalja učesnica. Priređivači takmičenja su Veslački savezi Srbije i Vojvodine, a već tradicionalno organizator je Veslački klub Palić uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Subotice, Parka Palić, JKP Vodovod i kanalizacija Subotica, Skala Green, Milenijum osiguranja i drugih donatora. Tehničku i logističku podršku regati pružili su: ZOO vrt Palić, Sportski savez grada Subotice, JP Palić-Ludaš, Dom zdravlja i Služba hitne medicinske pomoći Subotica, Spasioci na vodi Crvenog krsta Vojvodine, koji su imali par ozbiljnih intervencija, kojom prilikom su brzo odreagovali i izvadili iz vode premorene veslače.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search