Odličan vikend za subotičke sportiste

Pon, 21.10.2013 - 20:47 -- dejan.vukovic

Protekli vikend bio je odličan za subotički sport.

Fudbaleri Spartaka su u Beogradu savladali ekipu Voždovca sa 1:0 u okviru 9. kola Jelen Super lige. Jedini strelac na utakmici bio je Aleksandar Nosković u 75. minutu. Fudbalerke Spartaka pobedile su na Gradskom stadionu ekipu Jagodine sa ubedljivih 11:0, i tako uspešno nastavile put ka još jednoj odbrani šampionske titule. Pobedili su i fudbaleri Bačke 1901 u 10. kolu Srpske lige grupa Vojvodina. Oni su na svom terenu kod Somborske kapije bili bolji od Novog Sada sa 2:0. U istom rangu takmičenja FK Palić je odigrao utakmicu bez golova protiv Banata na njihov terenu.

Odbojkaši Spartaka trijumfovali su u 1. kolu Winer štediše lige pobedivši u Subotici ekipu Spartaka iz Ljiga sa 3:1. Odbojkašice Spartaka su nastavile sa pobedama, one su u 2. kolu savladale ekipu Dinama u Pančevu sa 3:0.

Rukometaši Spartak Vojputa zabeležili su još jednu pobedu u Superligaškom društvu. U Hali sportova savladali su ekipu Morave sa 25:24 u okviru 6 kola rukometne super lige. Iako debitanti među najboljima trenutno se nalaze na 4 mestu sa 8 osvojenih bodova, dva manje od vodećeg Železničara. 

Košarkašice Spartaka zabeležile su trijumf na gostujućem terenu pobedivši ekipu Stare Pazove sa 62:51 u 3. kolu Prve ženske lige. Košarkaši Spartaka pobedili su na svom parketu ekipu Kolubare sa 72:63 u trećem kolu Druge lige i još uvek su neporaženi u ovogodišnjem prvenstvu.

Pobedu su ostvarili i stonoteniseri Spartaka koji su u trećem kolu Super stonoteniske lige savladali Partizan sa 4:2, iako su posle druge partije gubili sa 2:0.

Odlične nastupe zabeležili su i dizači tegova kao i biciklisti Spartaka. Klub dizača tegova Spartak osvojio je 9 ekipnu titulu zaredom i petnaestu u svojoj bogatoj karijeri na takmičenju koje je održano u subotičkoj Halo sportova u nedelju 20.10. Na istom takmičenju subotički dizači su oborili čak 6 državnih rekorda i obezbedili međunarodne norme. Državne rekorde su oborili Polaček Mario, Rožnjik Ervin i Kajdoči Tivadar.

Biciklisti Spartaka su osvojili čak četiri prva mesta na Prvenstvu Vojvodine koje je održano u Erdeviku i Novom sadu. Prva mesta su osvojili Nimčević Dario u kadetskoj konkurenciji u Erdeviku u drumskoj vožnji i u Novom sadu u kriterijumskoj vožnji. U Novom Sadu u juniorskoj konkurenciji slavio je Milan Dragojlović dok je u klasi elite prvo mesto pripalo Gaboru Kasi, najboljem subotičkom biciklisti.

Izgubili su jedino rvači Spartaka od Proletera aktuelnog prvaka Srbije sa 6:1. Interesantan je podatak da u rvačkom klubu Proleter trenutno čak pet rvača nastupa iz Spartaka i Sente, koji su tu zbog puno bolje finansijske ponude koju su im mogli ponudili zrenjaninci. Rvači su ove sezone u nezavidnoj situaciji oslonjeni su na mlađe snage ali se nadamo da će klub uz pomoć Grada naći načina da se konsoliduje zadrži svoje takmičare i ponovo juriša na titule.

Sve čestitke na rezultatima, nadamo se da će biti još puno ovakvih vikenda!

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search