Sporazum Politehničke i Gerontološkog

Pon, 09.12.2013 - 14:59 -- miroslav.brajkov

Na inicijativu Politehničke škole, potpisan je sporazum između ove Ustanove sa Gerontološkim centrom Subotica. Najveću korist ovog sporazuma imaće učenici ove škole i korisnici usluga Gerontološkog centra.
Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, zahvalio se na ovoj mogućnosti. „Zahvaljujem se kolegi Planiću što se setio nas, što je ponudio mogućnost da mi budemo korisnici njihovih znanja, veština i usluga koje oni imaju, jer mislim da je to dragoceno“- ukratko je rekao Ivanišević.
Član gradskog veća zadužen za socijalnu politiku, Milimir Vujadinović, poručio je da je gradska uprava tu da podrži svaki dobar projekat, a ovaj projekat to sigurno jeste.
Politehnička škola je složena škola i ima oko hiljadu učenika i profesora. Deli se na četiri područja rada: geodezija i građevinarstvo, grafičarstvo, šumarstvo i obrada drveta, i kultura, umetnost i javno informisanje. „Imamo mnogo kreativnih učenika koji su raspoloženi da svoju kreativnost podele sa drugima. Kroz njihove sekcije i vannastavne aktivnosti želimo da podignemo njihov nivo socijalne odgovornosti, a saradnja sa jednom ovakvom Institucijom doprinosi tome“- rekao je direktor Politehničke škole, Iso Planić.
Radiće se na aranžiranju biljnog materijala, radionice koje imaju izraz likovnog karaktera, radionice dramske forme. Postoji mogućnost i da stanari budu obučeni za korišćenje računara, osnovnih računarskih operacija, kao i naravno Interneta. Ova saradnja ima tendenciju da se širi prema potrebama korisnika usluga Gerontološkog centra.
Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, je iskoristio priliku da saopšti da je Pokrajinski sekretarijat za energetiku odobrio projekat za grejanje na biomasu, kao i da je republičko Ministarstvo rada, socijalne politike i zapošljavanja odobrilo zajednički projekat Udruženja penzionera i Gerontološkog centra za nastavak projekta Seoski domaćini.
Član gradskog veća, Milimir Vujadinović, spomenuo je gradski budžet za narednu godinu i rekao da skraćenje budžeta sigurno neće ići na štetu sugrađana već da će biti okrenut ka onima kojima je to najneophodnije.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search