PSK Vojnik ekipni prvak u parastreličarstvu

Pon, 28.04.2014 - 16:34 -- dejan.vukovic

Subotica je bila domaćin šestog Prvenstvo Srbije u parastreličarstvu u dvorani koje je održano u Hali sportova. Prvenstvo je organizovao subotički klub PSK Veteran. Okupilo se 17 takmičara iz 5 klubova.

Subotički streličari iz PSK Veteran su bili najbolji i zasluženo osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu. Pored ekipne titule osvojeno je i niz medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Mladen Pajović osvojio je prvo mesto, u kategoriji sedeći stav pucanje komapund lukom. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je i Aleksandar Žepinić, u kategoriji sedeći stav, pucanje rikarovim lukom (olimpijski luk). Treće mesto i bronzane medalje osvojili su Željko Moravčić, u kategoriji sedeći stav pucanje rikarovim lukom, i Veselin Uzelac, u kategoriji stojeći stav pucanje rikarovim lukom.

Predsednik PSK Veteran, Veselin Uzelac zadovoljan je takmičenjem i nastupom, međutim upozorio je na problem koji bi se trebao rešavati – U što skorijem roku moramo rešavati problem i prikupiti sredstva za kupovinu profesionalne opreme (olimpijskog luka sa pratećom opremom). Opremu želimo da ustupimo na korišćenje Aleksandru Žepiniću koji je svojim rezultatom dokazao veliki potencijal. Sa izuzetno lošim i starim lukom Žepinić je za manje od godinu dana uspeo da dođe do značajnog rezultata od 483 poena. Član je reprezentacije Srbije, ali ukoliko ne uspemo da mu obezbedimo novu opremu verovatno neće više moći nastupa za nacionalnu selekciju. Samim tim dovodimo u pitanje nejgov nastup na Evropskom Prvenstvu koje se održava u Švajcarskoj u avgustu mesecu, gde bi po našim procenama mogao do četvrtfinala a uz malo sreće i do medalje. 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search