Veselin Uzelac

Državno prvenstvo u parastreličarstvu održano je u nedelju 31. marta u Smederevu ma kojem su učestvovali i takmičarti PSK Veteran iz Subotice. 
 
Subotički klub su predstavljala dva takmičara sa invaliditetom koji su bili veoma uspešni. Obojica su osvojili zlatne medalje i poneli titulu prvaka države. Aleksandar Žepinić je bio najbolji u kategoriji seniora olimpiskim lukom a Veselin Uzelac u kategoriji seniora kompaund lukom. 
Pon, 01.04.2024 - 18:06

Proteklog vikenda subotički Parastreličarski klub Vojnik učestvovao je na dva takmičenja gde su osvojili vredne rezultate. 

U Bečeju je održano 3D prvenstvo Vojvodine za mlađe kategorije  u okviru kalendara takmičenja Streličarskog saveza Srbije. Na ovom prvenstvu nastupilo je čak 13 takmičara iz PSK Veteran koji su osvojili 11 medalja od kojih čak 6 zlatnih. 

Zlatne medalje osvojili su Geza Gazdag u kategoriji juniora golim lukom, Bence Tot Kiš u kategoriji kadeta golim lukom, Valentin Keresteš u kategoriji pionira golim lukom, Hunor Tot u kategorij mlađih pionira golim lukom, Saša Mitov u kategoriji seniora Longbov lukom i Petar Keresteš u kategoriji veterana golim lukom.

Srebrne su osvojili Dejan Varju u kategoriji seniora kompaund lukom, Atila Feješ Klapka u...

detaljnije
Sre, 07.06.2023 - 00:07

Proteklog vikenda streličari PSK Veteran učestvovali su na tri takmičenja gde su zabeležili dobre rezultate. 

Najbolji njihov takmičar Veselin Uzelac predstavljao je klub i Srbiju na prvoj etapi Evropskog Kupa koji je održan u Češkoj. U  kvalifikacijama je ostvario odličan rezultat od 688 poena sa čime je bio deveti, ali nažalost u eliminacionom delu je ispao u šesnaestini finala. Veselin je na takmičenje išao bez trenera  štro mu je bio dodatni hendikep koji se odrazio na rezultat. Na kraju je zauzeo 17 mesto.

U subotu 20. maja na Divčibarama je održan 3D streličarski turnir u okviru kalendara Streličarskog saveza Srbije gde su nastupila tri takmičara iz PSK Veteran koji su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu...

detaljnije
Pon, 22.05.2023 - 15:28

Subotičanin, član Parastreličarskog kluba Veteran, Veselin Uzelac osvojio je bronzanu medalju na Afrodita parastreličarskom Kupu koji je održan na Kipru.

Veselin je kao član reprezentacije Srbije učestvovao na ovom prestižniom međunarodnom turniru koji je na Kipru organizovan  povodom 50 godina postojanja njihovog streličarskog Saveza. U osnovnom delu turnira osvojio je drugo mesto sa 663 boda, da bi u raspucavanju izgubio od takmičara iz Kazahstana I u borbi za bronzu pobedio domaćeg takmičara sa Kipra.

Pet, 04.11.2022 - 20:15

Veselin Uzelac, reprezentativac Srbije i član Parastreličarskog kluba Veteran iz Subotice ostvario je izuzetan uspeh na prvoj etapi Evropskog kupa koje je održano u gradu Novo mesto u Češkoj. 

Ovo takmičenje se ujedno bodovalo i za svetsku rang listu zbog čega su se okupili parastreličari iz celog sveta. U jakoj konkurenciji Veselin Uzelac je osvojio treće mesto. Najbolji je bio takmičar iz Belgije Van Montagu Piotr dok je srebrna medalja pripala Mateo Bonacina iz Italije. Uzelac je u borbi za bronzanu medalju sa 142:140 pobedio  Diega Quesadaja takmičar iz Kostarike. 

Veselin je sa novim bodovima popravio svoj plasman pa je trenutno oko 25 mesta na Svetskoj rang listi. Drugi kvalifikacioni turnir Evropskog kupa je za tri nedelje u Rimu, tada je ujedno i Evropsko...

detaljnije
Ned, 17.07.2022 - 12:34

Subotički parastreličar Veselin Uzelac ostvario je istorijski uspeh za Srpsko parastreličarsvo, osvojivši bronzanu medalju u Svetskim kvalifikacijama koje je održano u Češkoj. Nažalost, za jedan krug mu je izmakla viza za Paraolimpijske igre za Tokio.

Veselin je na međunarodnom parastreličarskom turniru u Českoj, koji je i ujedno, bio i poslednji kvalifikacioni turnir za Tokio, u kvalifikaciama zauzeo 19. poziciju sa ispucanih 671 poena, od ukupno 63 takmičara koji su pucali u njegovoj kategoriji. Medju kojima je bilo oko 20 takmičara koji su već osvojili karte za paraolimpijadu, kao i veliki broj koji su medju prvih 50 na svetskoj rang listi.

U eliminacionom delu takmičenja nije uspeo da popravi svoj plasman, tj....

detaljnije
Pet, 09.07.2021 - 22:37

Veselin Uzelac nastupao je kao član parastreličarske reprezentacije Srbij na World Rankig & European kupu 2019, koji je održan u Nove Mesto nad Metuj u Českoj od 7. do 13. jula.

U kategoriji kompaund open man je u kvalifikacijama uspeo da ispuca rezezultat od 669 poena sto je za 19 poena vise od norme za paraolimpijadu. Kasnije u eliminacijama je u šesnaestini finala ispucao svoj lični rekord od 145 poena, pobedio Amerikanca Richarda Bruketta i uspeo da se probije u osminu finala gde je bio zaustavljen od strane Bena Tompsona (takodje Amerikanac), inače trenutni broj jedan na svetskoj rang listi u ovoj disciplini. Takođe je nastupao i ekipno u miks timu sa Dejanom Bačko (Novi Sad), gde su uspeli da pobede ukrajinski tim u osminu finala, ali ih je u četvrtini finala izbacio...

detaljnije
Ned, 14.07.2019 - 13:18

Od 13. maja pa do 3. juna ove godine u više gradova u Srbiji održavaju se trbine povodom “NACRTA ZAKONA O PRAVIMA BORACA, VOJNIH INVALIDA, CIVILNIH INVALIDA RATA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA“. Suboticu su u Somboru 23. maja predstavljali:

  • - Dragoslav Dašić - predsednik “UDRUŽENJA RATNIH I MIRNODOPSKIH VOJNIH INVALIDA SRBIJE“,
  • - Veselin Uzelac - predsednik “UDRUŽENJA VETERANA-RATNIH INVALIDA RATOVA OD 1990 GODINE“,
  • - Siniša Vesić - predsednik “UDRUŽENJA KORISNIKA VOJNIH PENZIJA GRADA SUBOTICE“,
  • - Aleksandar Panić - predsednik “UDRUŽENJA UČESNIKA ORUŽANIH SUKOBA NA PROSTORU BIVŠE JUGOSLAVIJE – GRADSKI ODBOR SUBOTICA” i
  • - Dejan Jakovljević podpredsednik “UDRUŽENJA UOSYU – GRADSKI ODBOR SUBOTICA”

koji su uzeli učešće u diskisiji i...

detaljnije
Čet, 30.05.2019 - 10:04

Subotica je bila domaćin državnog prvenstva u parastreličarstvu koje je tehnički organizovao parastreličarski klub Veteran iz Subotice 

Najavljen je bio dolazak takmičara iz sedam klubova, međutim tri kluba su otkazala te su se na prvenstvu takmičilo 24 streličara u 8 kategorija. Subotičani su bili izuzetno raspoloženi osvojivši  ukupno 8 medalja.

U zvaničnoj konkurenciji osvojili su 4 medalje od kojih su dve bile zlatne. Najsjajnije je osvojio Veselin Uzelac u seniorskoj konkurenciji kompaund lukom i Jumer Bajramović u juniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom. Srebrnu je osvojio Aleksandar Žepinić u seniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom dok je bronzana pripala Željku Moravčiću u veteranskoj konkurenciji olimpijskim lukom.    

U kategoriji prijatelja turnira u...

detaljnije
Pon, 02.04.2018 - 16:36

Subotica je bila domaćin šestog Prvenstvo Srbije u parastreličarstvu u dvorani koje je održano u Hali sportova. Prvenstvo je organizovao subotički klub PSK Veteran. Okupilo se 17 takmičara iz 5 klubova.

Subotički streličari iz PSK Veteran su bili najbolji i zasluženo osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu. Pored ekipne titule osvojeno je i niz medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Mladen Pajović osvojio je prvo mesto, u kategoriji sedeći stav pucanje komapund lukom. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je i Aleksandar Žepinić, u kategoriji sedeći stav, pucanje rikarovim lukom (olimpijski luk). Treće mesto i bronzane medalje osvojili su Željko Moravčić, u kategoriji sedeći stav pucanje rikarovim lukom, i Veselin Uzelac, u kategoriji stojeći stav pucanje rikarovim lukom.

...

detaljnije
Pon, 28.04.2014 - 16:34
Custom Search
Subscribe to Veselin Uzelac