Pripreme počeli i košarkaši Spartaka

Sre, 06.08.2014 - 00:47 -- dejan.vukovic

Košarkaši Spartaka završili su sa odmorom i počeli pripreme za novu sezonu. Nakon odličnih igara u prošloj sezoni izboren je viši i takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Ekipu predvode treneri Predrag Borilović i iskusni strateg Slobodan Lukić. Prvi deo će obaviti u Dudovoj šumi na podizanju fizičke spremnosti a zatim sledi rad u Hali sportova i prijateljske utakmice na uigravanju ekipe. 

Klub je zadržao većinu igrača tako da nekih većih igračkih pomeranja neće biti. – Imali smo oko mesec dana odmora, mada je on za većinu igrača bio aktivan, kroz basket turnire, a za neke i akcije reprezentacije. Klub su napustili Igor Vujičić a odnedavno i Radoš Vukolić, koji je zaista mnogo uradio za Spartak proteklih desetak godina i želimo mu svu sreću u novim izazovima. Veoma nam je bitno što Miloš Milisavljević ostaje u Spartaku. On će pripreme početi nešto kasnije pošto se najmanje odmarao zbog obaveza u reprezentaciji. Prošle sezone se nametnuo kao pravi vođa ove mlade ekipe. Napomenuo bih da se Sokolović odlično oporavlja posle povrede i operacije šake. Prve prognoze nisu bile obećavajuće, ali kako je on operisan kod najboljih stručnjaka u Srbiji, oporavak ide mnogo bolje nego što smo mi predviđali i on se već nalazi sa nama. Za sada je jedino pojačanje Stefan Kojić iz Šapca. To svakako nije neko senzacionalno pojačanje, on je igrao ovaj rang takmičenja, i biće dobro pojačanje u konkurenciji za "trojku". - istakao je Predrag Borilović, trener KK Spartak

Nakon fzičke pripreme i radu na taktici i tehnici planirano je da momci odigraju petnaestak pripremnih mečeva. Već su ugovoreni neki susreti i to sa ekipama iz naše lige ali i sa klubovima iz  Rumunije i Mađarske.  Primarni cilj Spartaka će u narednoj sezoni biti da se ne dođe u situaciju da se grčevito bore za opstanak. – Naredna sezona nosi mnogo jaču konkurenciju, uz dobre ekipe i igrače, jer je u toku trend vraćanja kvalitetnih igrača iz inostanstva. Posle desetak godina pauze nama će ovo biti prva sezone u Prvoj ligi. Gledaćemo da naučimo što više, ali i da što lakše obezbedimo opstanak, jer je Subotica grad sporta, ali i grad košarke koji zaslužuje kontinuitet u Prvoj ligi – dodao je Borilović na kraju.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search