Obilazak Hale sportova

Pon, 06.07.2015 - 20:24 -- dejan.vukovic

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai zajedno sa predsednikom Skupštine, Ilijom Maravićem i članom veća zaduženim za sport, omladinu i turizam Vjekoslavom Ostrogoncem obišli su danas Halu sportova u kojoj su u toku radovi na uređenju ovog sportskog objekta.

U završnoj fazi je opšivanje krova, parket u velikoj sali je hoblovan i ulakiran, u toku je postavljanje stolica na tribinma a završena je i obnova motela kojeg koriste sportisti. Direktor JKP Stadion, Toth Robert predstavnike Grada je upoznao sa ovim radovima i predstavio im dalja ulaganja u objekat. 

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice bio je zadovoljan viđenim stanjem - Ponovo se nalazimo u sportskoj hali kao i prošle godine. Pogledali smo gde su uložene određene investicije a drago mi je da se one nastavljaju. Sportska hala jeste dosta stara i u poslednje vreme bila dosta zapuštena. Mislim da u poslednje vreme JKP Stadion ulaže ne mala sredstva kako bi se ova hala uvela u neku normalu u smislu korišćenja. Trenutno se popravlja krov gde se prošle i ove godine uložilo oko 5 miliona dinara. Obnovljen je parket gde je uloženo 800.000 dinara. To su lepi koraci da se ovaj objekat z akoju godinu dovede u sasvim prirodno stanje i bude još dugo korišeteno za naše sportske  potrebe. Čestitam ljudima iz JKP Stadiona koji su većinu poslova sami uradili. Nešto sredstava su dobili od grada, ali većinu su uložili iz sopstvenih izvora. Ovo je lep primer kako jedno javno preduzeće ne čeka samo pare iz budžeta nego se bore i sami iz svojih sredstava uspevaju da poboljšaju kvalitet svojih objakata. 

Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac istakao je dobru saradnju sa JKP Stadionom - Moram da kažem da mi je drago da ljudi iz JKP Stradiona kao i njihovo rukovodstvo se trude da stvore što bolje uslove našim sportistima iz SD Spartak koji ovde borave i koji se takmiče. Isto tako se trude i za posetioce sportskih takmičenja da im bude što udobnije. JKP Stadiuon će biti domaćin mnogim Evropskim i Svetskim takmičenjima, što je vrlo važno za naš grad i ovo poboljšanje je zato izuzetno važno. U ovoj Hali će se pored Evropskog Prvenstva u rvanju održati veliki bokserski turnir Zlatna Rukavica uz učešće 24 zemalja iz celog sveta ali i evropske utakmice odbojkašica Spartaka i rukometaša Spartak Vojputa. Drago mi je da su počeli i radovi i u svlačionicama što je bio uslov za neka Evropska takmičenja.  

Direktor JKP Stadiona, Toth Robert osvrnuo se na buduća ulaganja - Ove godine smo želeli da završimo krov na Hali sportova jer u suštini sve počinje sa krovom. Sledeće godine moramo završiti reflektore, što je veliki problem u hali sportova. Moramo da rešimo i jedan broj prozora koji je u očajnom stanju. Parket u velikoj sali je hoblovan i izlakiran što lepo izgleda a sledeće godine bi trebali to isto da uradimo i u maloj sali na odbojkaškom terenu. Hotel je podignut na viši nivo i mislim da će doneti određena sredstva. Cena neće biti velika jer želimo da ga što više naših sportista koristi. Nša zamisao je da se napravi sredina u kojoj će sportisti na malom mestu imati sve što im treba. Pored hale i hotela tu je novi restoran koji se još renovira i koji će biti namenjem i za ishranu sportista. Obišli smo svlačionice koje ćemo morati da renoviramo zbog učešća naših rukometaša u SEHA ligi. Postavljaju se i stolice koje montiraju moji zaposelni i te radove bi trebali da završimo do kraja avgusta meseca.  

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search