Saopštenje Gradskog odbora DSS-a Subotica

GrO DSS – SNS-u: Zašto vama smeta, NAŠE izvinjenje?

Činjenica jeste da su poslednji lokalni izbori održani 2012.godine, činjenica jeste da je naša stranka, Demokratska stranka Srbije učestvovala na njima, činjenica jeste da smo i tada imali neke lokalne čelnike stranke, činjenica jeste da su oni tada u izbornoj kampanji, u ime naše stranke, nešto obećali građanima Subotice (svako ko želi može da proveri na bezbroj internet sajtova šta su dotični pričali i obećavali i tada i danas) i činjenica jeste da su ta obećanja, ti isti, naši tadašnji lokalni čelnici grubo pogazili i bacili pod noge, i time ponizili naše glasače, a verujemo i sve građane Subotice.

Zbog svega toga, mi smo osetili moralnu obavezu i dužnost da se, u ime našeg ogranka stranke, DSS Subotica, izvinimo svim građanima Subotice, pogotovo našim glasačima, jer su glasali za jedno, a od naših bivših čelnika dobili su sasvim drugo. Smatramo da su naši glasači, na taj način, grubo prevareni i poniženi od strane naših tadašnjih čelnika. Oni su nastupali u ime subotičkog DSS-a, i mi se u ime DSS-a Subotica i izvinjavamo. Inače, ništa oni nisu uradili za DSS u Subotici. Iza njih  je ostala samo pustoš, ako ne računamo 4 stolice koje su, verovatno slučajno, ostavili. Ako napravite kuću pa je srušite, šta ste uradili. Ništa. Ništa bilo, ništa i ostalo.

Međutim, u svemu ovom, nama nije jasna reakcija Srpske napredne stranke. Kakve oni imaju veze sa izvinjenjem jedne stranke, kako kažu, “izgubljene u prostoru i vremenu”.  Mi u našem saopštenju ni jednom jedinom rečju nismo spomenuli SNS niti smo se bavili njima. Budući da su oni, vlast na svim nivoima, i da će sad početi, ako već nije, njihovo maltretiranje građana tzv.kampanjom “od vrata do vrata” (kucanjem na vratima, telefoniranjem i sl.), neka im, umesto praznih obećanja, odgovore na sledeća pitanja.

Zašto su smanjili penzije? Zašto nas uvode u NATO, koji nas je 79 dana nemilosrdno bombardovao i zbog čijih posledica građani Subotice i Srbije i danas obolevaju od teških bolesti? Zašto im je jedan od glavnih savetnika Toni Bler, poznati srbomrzac i glavni protagonista tog bombardovanja?  Zašto hoće da ukinu veronauku u školama (njihov ministar je to najavio)? Zašto misle da je protestantizam bolji od pravoslavlja? Zašto su predali srpski narod na severu Kosova na milost i nemilost svojim neprijateljima, kad to nije uradio niko pre njih? Zašto ponižavaju srpski narod, tvrdnjama da je lenj?

Zašto su uveli akcizu na potrošnju struje, kad se zna da se ona uvodi samo na tzv.luksuzne proizvode?

Zar je struja u Srbiji, u njihovom mandatu, postala luksuz?  Zašto je javni dug Srbije, prema zvaničnim podacima Uprave za javni dug, u njihovom mandatu sa 15,8 milijardi evra (stanje jul 2012. kad su preuzeli vlast) porastao na 25,2 milijarde (stanje 31.12.2015.godine)? Zašto u njihovom mandatu u Suboticu nije došla nijedna ozbiljnija investicija? Zašto u njihovom mandatu nije rešen nijedan gorući problem građana Subotice?

Odgovorite građanima Subotice i Srbije, zašto nikako da osete dobrobiti vaše vlasti, u svojim džepovima.