Književno veče o Beli Gabriću

Čet, 11.08.2016 - 23:15 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Na početku večeri sve prisutne, koji su uspunili prostranu svečanu dvoranu Centra, pozdravio je u ime organizatgora vlč. Josip Štefković, pročelnik Izdavačkog odjela Društva.

Predavanje o prof. Beli Gabriću i njegovom doprinosu Dužijanci, o 15. obljetnici njegove smrti održao je mons. dr. Andrija Anišćić, predsjednik UBH Dužijanca a o maestru Milanu Asiću govorio je Miroslav Stantić, zborovoša katedralne župe sv. Terezije. On istaknuo dobrinos toga poznatog našeg skladatelja Dužijanci i njegovoj izuzetnoj suradnji s katedralnim zborom Albe Vidaković

U okviru večeri mons. Stjepan Beretić udijelio je ovogodišnje nagrade Katoličkog društva Ivan Antunović.

Nagrađeni su:

  • 1. nagrada: posthumno, Tonka Šimić Pelajić iz Plavne;
  • 2. nagrada: Hrvatska redakcija Radio Marije Srbije i
  • 3. nagrada: brojnoj obitelji Paje i Angele DULIĆ iz župe „Sveti Josip radnik“ sa Đurđina, koji imaju šestoro djece (Marijana, Josip, Ružica, Petar, Martin i Tereza).

Jozefa Skenderović, predsjednica izvijestila je prisutne da je žiri proglasio njaljepše ukrašenim izlozima u duhu Dužijance ove godine:

  • 1. nagrada: Marija Bošnjak (Butik „Veruška“);
  • 2. nagrada: Tanja Dulić (izlog „Mondo“) i
  • 3. nagrada Ljubica Mandić („Simpo“).

Collegium musicum catholicum, pod ravnanjem Miroslava Stantića, izveo je dvije skladbe Milana Asića, a dvije pjesme Tonke Šimić Pelajić pročitali su Ana Piuković i Davorin Horvacki.

U ime nagrađenih, Društvu „Ivan Antunović“ zahvalio je dr sc. Dražen Marić, predsjednik udruge „Marija“, preko koje funkcionira hrvatska redakcija Radio Marija Srbije.

Voditeljica večeri bila je Klara Dulić.

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Poslednji događaj, Likovna kolonija Bunarić, u nizu dešavanja ovogodišnje manifestacije Dužijanca 2016.

Više o tome od Ivane Vukov u prilogu.

Post date: Sub, 20.08.2016 - 23:36

Nekoliko detalja iz VP lože prilikom kićenja gostiju i dolaska zastave pred početak povorke.

Post date: Pon, 15.08.2016 - 22:19

Najbolji pogled na dešavanja u centru grada.

Post date: Pon, 15.08.2016 - 20:25

Na subotičkom Trgu slobode održana je centralna svečanost „Dužijance 2016”, tradicionalne manifestacije koja se po 106. put organizuje povodom završetka žetve i zahvalnosti Bogu na plodovima zemlje, a naročito na rodu pšenice. Ovogodišnji bandaš i bandašica, Ninoslav Radak, iz Subotice, i Nataša Vojnić Tunić, iz Starog Žednika, predali su gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu venac od novog žita i hleb od ovogodišnjeg roda pšenice.

Post date: Pon, 15.08.2016 - 10:53
Custom Search