Spartak Stoss sklopio ekipu za novu sezonu

Ned, 14.08.2016 - 22:30 -- dejan.vukovic

Stonotensika ekipa Spartak Stoss oformila je ekipu sa kojom će se takmičiti u Prvoj ligi u sezoni 2016\2017. Sastav će biti nešto izmenjen i pojačan za iskusnog defanzivca. 

Ekipu je napustio mladi juniorski reprezentivac Srbije, Martinović Nikša koji je prešao u superligašku ekipu Panonija iz Novog Sada. Ostali su Takarič, Trbović i Radosavljević kome su se trebali pridružiti mladi igrači iz Spartaka, međutim Bognar Bence i Mihalović Dominik su izrazili želju da igraju u super ligi za Spartak, pa je klub morao naći drugo rešenje. Nakon pregovora sa više igrača, klub se dogovoriuo sa iskusnim defanzivcem iz Bačkog Gradišta, Poljak Ištvanom.

Spartak Stoss već treću sezonu nastupa u prvoj ligi Srbije. Na premijeri u sezoni 2014\2015 osvojili su 5 mesto, da bi u prošloj sezoni na izneneđenje svih neočekivano osvojilio odlično 2. mesto koja je obezbeđivalo ulazak u Super ligu, međutim po pravilima Stonoteniskog saveza Srbije ekipa Spartak Stoss nije mogla u viši rang pošto se već tamo nalazi ekipa Spartaka. Umesto njih pravo je stekla trećeplasirana ekipa Mlinprodukt iz Ade.

Poljak Ištvan treći put dolazi u Suboticu. Za Spartak je u Super ligi igrao 1994. godine, zatim je od 2000-2005 uspešno nastupao u Super ligi za ekipu Subotičke Tržnice, dok će ove sezone predstavljati veliko pojačanje za celu ekipu. Poljak Ištvan je jedan od najboljih defanzivaca u Srbiji, nosilac nacionalnog sportskog priznanja za osvojeno ekipno 3. mesto na Svetskom prvenstvu u Indiji 1987 godine. U svojoj karijeri igrao je za brojne klubove u Srbiji kao što su: Vojvodina - Bačko Gradište, Vojvodina - Novi Sad, Crvena Zvezda - Beograd, Partizan - Beograd, Sintelon - Bačka Palanka, Spartak - Subotica, Tržnica Subotica a jednu sezonu igrao je i u Nemačkoj. 

Sastav ekipe SPARTAK Stoss za sezonu 2016\2017: Takarič Robert, Trbović Milan – kapiten, Radosavljević Aleksandar, Poljak Ištvan i trener Brstina Branko.

Pripreme su počele početkom avgusta i ekipa ima dosta vremena da se uigra do početka prvenstva. Prva liga Srbije u stonom tenisu počinje u septembru mesecu. Plan ekipe je da se obezbedi opstanak a ukoliko se može i da se postigne što bolji plasman na tabeli. Očekuje se da će ove godine Liga biti jača pošto su mnoge ekipe pojačali svoje redove kvalitetnim stonoteniserima. 

Autor teksta: 
Custom Search