Vaterpolisti obezbedili ulazak u Prvu B ligu

Ned, 21.08.2016 - 17:48 -- dejan.vukovic

Pobedom protiv Radničkog vaterpolisti Spartak Prozivke plasirali su se u Prvu „B“ ligu, a nakon meča finala fajnal-fora Druge lige koji se održava na bazenu SRC „Prozivka“ znaće se ko pobednik ovog takmičenja.

Prvog dana fajnal-fora odigrani su mečevi polufinala, odnosno susrela su se po dva najbolja kluba iz grupe „Sever“ i grupe „Jug“. U finalu pre finala ekipa Spartak Prozivke je sa 13:4 (6:2, 2:0, 3:1, 2:1) savladala Radnički i tako stekla pravo učešća u finalnom meču, ali i u Prvoj „B“ ligi.

Subotičani su meč počeli silovito, po dva gola su za tili čas postigli Vuksanović i Šormaz, a domaći su u četvrtom minutu imali velikih 4:1. Spartak je bio odličan u odbrani i kontrama, i dok su se Kragujevčani mučili pred golom rivala, sa druge strane po gol su postigli Varkulja i Bogdanović sa odličnih 6:1. U nastavku meča viđena je slična situacija. Ekipa Spartak Prozivke bila je bolja, a prednost se povećavala. Veliki kapital domaća ekipa nije ispustila, nego je do kraja sigurnom igrom obezbedila mesto u višem rangu, ali i meču za prvaka Druge lige Srbije.

Spartak: Popović, Č. Varkulja 1, Bogdanović 4, V. Varkulja, Đuričić, Horvacki, Vučković, Katić, Vuksanović 4, Šormaz 3, Popović 2, Tonković, Uzelac, Kokai.

KVK Radnički: Berković, Mladenović 1, Ne. Stanojević 1, Ganić 1, Ni. Stanojević, Bogdanović, Jevtić, Šilobad, Tanasijević, Vulović 1, Panić, Đurđević, Ostokić, Radovanlija.

Autor teksta: 
Custom Search