Miroljubivo bdijenje u dvorištu Opšte bolnice

Čet, 29.09.2016 - 22:30 -- nikola.tumbas
Darko Temunović o inicijativi 40 dana za život
Darko Temunović o inicijativi 40 dana za život

Grupa Subotičana iz Rimoktoličke jerske zajednice danas su počela miroljubivo bdijenje u dvorištu Opšte bolnice Subotica sa namerom da skenu pažnju na problem abortusa. Ko želi može da im se pridruži.

O akciji počujte u izjavi Darka Temunovića.

Za više informacija pogledati poreklo ideje ovde - http://40danazazivot.com

Misao vodilja: „Izbavi one koje vode u smrt; i spasavaj one koji posrćući idu na stratište. Ako kažeš, ‘Nismo za to znali’, ne razumije li onaj koji ispituje srca? I ne znade li onaj koji ti čuva dušu?“ (Izr 24, 11-12) 

Kroz vrijeme korizme i vrijeme jeseni, poseban naglasak stavljamo na 40 dana neprekinutog miroljubivog bdijenja pred bolnicom ili klinikom u kojoj se rade abortusi. U skladu s načelima Nove evangelizacije i Kristovog poziva da idemo ususret svakome čovjeku u potrebi, dolazimo na mjesto gdje se događa zlo, nepravda prema čovjeku, na mjesto gdje je zavladala tama. Donosimo Kristovo svjetlo i nadu. Želimo biti posljednji znak nade majkama i očevima koji dolaze pobaciti svoje dijete. Kristolikog držanja, nudimo duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć. Također, pružamo i edukaciju i edukacijske materijale.

Naša prisutnost također je poruka medicinskome osoblju koje vrši abortuse te onim roditeljima koji su ih učinili. Naša pristunost je znak i jamac milosrdne Božje ljubavi koja će oprostiti svakome tko se iskreno i ponizno pokaje.

Bdijenje pred bolnicom ili klinikom je snažna poruka i lokalnoj zajednici o tragičnoj stvarnosti abortusa. Snažnija nego što je protestiranje pred saborom ili vladom.

Ličnosti: 
Custom Search