Rvači Spartaka dočekuju Proleter

Čet, 20.10.2016 - 00:41 -- dejan.vukovic

Predstavnici rvačkog kluba Spartak na današnjoj konferenciji za štampu najavili su predstojeći derbi meč protiv Proletera kao i Prvi memorijalni turnir za pionire "Stipan Dora". 

Derbi četvrtog kola Prve lige Srbije između Spartaka i Proletera održaće se u subotu, 22. oktobar od 21:00 sat. Novi predsednik kluba olimpijski šampion Davor Štefanek istakao je da ekipa ima određenih problema sa sastavom ekipe. - U meč ulazimo oslabljeni, pošto će izostati povređeni Maksimović i Franjković. Međutim, ovaj duel nam nije primaran, pravi okršaj protiv Proletera biće u plej-ofu. Međutim obećavamo publici da može da očekuje pravi duel sa mnogo dobrih i kvalitetnih borbi dve najbolje ekipe u državi.

Vujadin Bosnić, kapiten Spartaka očekuje veliku borbu dve ekipe. – Nećemo biti kompletni, ali svi koji izađu na strunjaču daće sve od sebe. Biće ovo dobra prilika za proveru forme nekih rvača protiv ekipe koja će nam verovatno biti rival u finalu plej-ofa. Možda ljubitelji rvanja nisu navikli na večernji termin, ali bih ih svakako pozvao da pogledaju borbu dve trenutno najbolje rvačke ekipe u Srbiji.

Trener Spartaka Sreten Damnjanović ističe da odluka o šampionu ne pada u subotu. – Ne bih se iznenadio da obe ekipe budu u kombinovanim sastavima. Drame i dobrih poteza će sigurno biti, ali se svi već spremamo za odlučujuću borbu u plej-ofu. Spartak želi titulu i meč će poslužiti za proveru rvača. 

Rvački klub Spartak u subotu 29. oktobra, organizuje prvi međunarodni Memorijalni turnir „Stipan Dora“ za pionire. Turnir nosi ime proslavljenog rvača i odličnog trenera mlađih kategorija, Stipana Dore, koji je bio četvrti na OI u Rimu, deset godina je bio standardni reprezentativac Jugoslavije, konstatno između 5. i 8. mesta na prvenstvima sveta i Evrope. Četiri puta je bio prvak države, ali je ostavio veliki trag u dugogodišnjem trenerskom radu sa mlađim kategorijama Spartaka. Iz njegove škole izašle su brojne generacije sjajnih rvača 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search