I kolo Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega

Sub, 13.05.2017 - 08:43 -- tomislav.dedovic

12.05.2017. na terenima Ergele "Kelebija" , u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije, a u saradnji sa Ergelom "Bunford" i kompanijom Masterplast u toku je I kolo Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega, za seniore, juniore i decu.

Prvog dana takmičenja nastupili su seniori, u kategoriji dvoprega, a u disciplinama A i C tj. Dresurnoj vožnji (A) i vožnji preciznosti (C), kao i juniori u vožnji preciznosti.

u Dresurnoj vožnji u konkurenciji 7 vozača iz Kelebije, Subotice, Kanjiže, Kucure, Kikince, Pećinaca i Gruže, slavila je jedina dama vozač Keresteš Terez član KK "Favory" sa Kelebije, drugo mesto pripalo je Đurđević Milanu iz SUKS "Sremski lipicaner" iz Pećinaca, dok je treće pripalo Bunford Oliveru predstavniku KK "Favory". U disciplini C- vožnja preciznosti, snage je odmerilo 13 takmičara , a i ovoga puta slavila je Terez Keresteš, drugo mesto zauzeo je njen klubski kolega, Farago Bela, dok je treće mesto pripalo Trnjakov Draganu iz KK "Quarter" iz Zrenjanina. 

U konkurenciji juniora vozača zaprega snage je odmerilo tri vozača, a do pobede je došao Cvjetićanin Nikola iz KK "Impuls" iz Novog Sada, drugo mesto pripalo je Vojislavu Livadi članu KK "Quarter" iz Zrenjanina, dok je treće mesto zauzela Aleksandra Trnjakov takođe član KK "Quarter" iz Zrenjanina. 

Nakon prvog dana i završene dve discipline u konkurenciji seniora na čelnoj poziciji je Terez Keresteš, a slede Bunford Oliver, Đurđević Milan. Gaković Milan, Nikolić Vladimir, Berenji Akoš i Petrov Radovan koji će sbotu od 12h na maraton stazi Ergele "Kelebija" odmeriti snage i u trećoj i najnapornijoj disciplini B- maraton, a nakon toga će se saznati i ime pobednika I kola Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega.

Autor teksta: 
Custom Search