Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Polja Dragana Miličića

Pon, 15.01.2018 - 19:22 -- nikola.tumbas
Dragan o svojoj izložbi
Dragan o svojoj izložbi
Željko Garić Otvara izložbu Polja Dragana Miličića
Željko Garić Otvara izložbu Polja Dragana Miličića

U galeriji Otvorenog univerziteta Subotica, otvorena je izložba slika akademskog slikara iz Novog Sada Dragana Miličića.

Umetnik je rođen u Vrbasu 1979 godine, odrastao u Bačkom Dobrom Polju, školovao se u Novom Sadu, gde i završava Akademiju umetnosti 2003. godine, u klasi prof. Živka Đaka. Potom i magistrirara na grafičkom odseku 2006 godine. Trenutno se bavi likovnim i prosvetnim radom u Novom Sadu. Do sada je učestvovao na 10 grupnih i 7 samostalnih izložbi u zemlji i regionu . Godine 2003. osvoijo je prvu nagradu na 11. jugoslovenskom bijenalu grafike u Beogradu. Tema ove izložbe su Polja. Hiljade hektara oranica koje okružuju njegov život. Slike su rađene kaliohrafskim potezima gde četka klizi, čineći na taj način asocijaciju mira i toka energije kroz polja i ravnice. Boje sa palete su jake, čiste, ponekad i sirove. Na sve to nastavlja i čipkani vez, kao oličenje sela, tradicije i Vojvodine.

info: Sentria Ilić