Bioskop Eurocinema uspešno konkurisao na trećem pozivu Collaborate to Innovate

Sre, 27.12.2023 - 09:16 -- darko.kovacevic

Projekat Regional Sinergy for New Cinema going Experience (Regionalna sinergija za novo iskustvo odlaska u bioskop) jedan je od sedamnaest evropskih projekata izabranih u trećem pozivu mreže bioskopa Europa Cinemas u okviru programa Collaborate to Innovate. Program je  finansiran od strane Kreativne Evrope a realizuje sa sa ciljem kreiranja održivog modela za privlačenje mlade publike i promociju evropskog filma. Projekat je sufinansiran sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za finansije i programa Alps-Adriatic-Alliance.

Ovo je drugi put da bioskop Eurocinema realizuje projekat u okviru ovog poziva mreže bioskopa Europa Cinemas i nakon uspešno realizovanog nacionalnog projekta ovog puta kreiran je međunarodni (regionalni) projekat sa partnerima iz Mađarske (Belvarosi Mozi, Segedin), Slovenije (Mestni kino, Ptuj) i Hrvatske (Kino Velebit, Koprivnica).

Cilj projekta je uspostavljanje regionalne bioskopske mreže u cilju stvaranja novog modela približavanja mladoj publici i povećanja potražnje za evropskim filmovima kroz uključivanjem mladih u različite aktivnosti povezane sa filmom.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search