Kongres urgentne medicine

Sre, 03.10.2018 - 20:10 -- tomislav.dedovic

U organizaciji Doma zdravlja Subotica, Službe za hitnu medicinsku pomoć, Resuscitacionog Saveta Srbije i Sekcije urgentne medicine obeležena je sada već tradicionalna manifestacija “Pokrenimo srce” 2.10.2018.

Subotičani su na Gradskom trgu mogli da nauče kako da postupaju u slučaju da postanu svedoci iznenadnog srčanog zastoja kao i da provežbaju mere osnovne životne podrške (BLS) na lutkama.

Istovremeno se u Svečanoj većnici gradske kuće održavao Simpozijum “Pokrenimo srce 2018” na kojem je prisustvovalo preko 250 lakara i medicinskih sestara/tehničara.

U prostorijama Društva lekara Srbije-SLD  dodeljeno je 15 priznanja “Pokrenimo srce” za lekare koji su ponovo pokrenuli srce. Priznanja koje dodeljuju Resuscitacioni Savet Srbije i Red vitezova templara „Sveti Maksim Branković“, dobilo je po pet lekara iz Subotice i Sombora, tri iz Zrenjanina i dva iz Kule. Među dobitnicima ovog priznanja iz Subotice su: dr Marko Krajninger, dr Atila Kokić, dr Anka Ivošević, dr Mihaela Budimski i dr Kornelija Jakšić Horvat.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search