Davor Štefanek osvojio srebrnu medalju na svetskom prvenstvu

Ned, 28.10.2018 - 00:45 -- dejan.vukovic

Davor Štefanek osvojio je svoju devetu medalju na velikim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu koje se održava u Budimpšeti subotički rvač je postao vicešampion u kategoriji do 67 kg.  

Subotički olimpijski pobednik poražen je u finalu od Rusa Artema Surkova i tako se morao zadovoljiti srebrnom medaljom koja je upotpunila bogatu kolekciju i koja mu je nedostajala sa Svetskih prvenstava, pošto je pre četiri godine u Taškentu osvojio zlato, a u Las Vegasa 2015 g. bronzanu medalju. Davor do  finala nije izgubio nijedan poen. Na tom putu eliminisao je Danijela Janečića (9:0) iz Hrvatske, Hung Džing-Hua (10:0) iz Kineskog Tajpeha, Frederika Bjerehusa (4:0) iz Danske i Ževorža Sahakjana (8:0) iz Poljske.

Davorova srebrna medalja je do sada jedina medalja a ujedno i sigurno najsjajnija koju su osvojili takmičari iz Srbije na ovom Svetskom prvenstvu. Priliku da se okite bronzanom medaljom poslednjeg dana takmičenja imaće Kađaja u borbi za bronzu kao i Viktor Nemeš koji je bronzane medalje može kroz repesaž.  

Ličnosti: 
Custom Search