Subotica dočekuje najbolje svetske vaterpoliste

Sre, 13.02.2019 - 15:59 -- dejan.vukovic

Subotica će u utorak, 19. februara, biti domaćin vaterpolo utakmice između Srbije i Rumunije koja će se odigrati na bazenu SRC Prozivka od 17 sati.

Utakmica se igrau u okviru grupne faze Svetske lige. Radi se o jednom od najznačajnijih vaterpolo takmičenja za reprezentacije, a održava se svake godine od 2002. godine. Reprezentacija Srbije je najuspešnija nacija u ovom takmičenju, do sada su jedanaest puta bili prvaci ovog takmičenja, a uz to su po jednom bili drugi i treći.

Utakmica u Subotici se održava u okviru “D” grupe gde se pored Srbije još nalaze reprezentacije Rumunije i Hrvatske, koje su naši reprezentativci savladali u prvom delu ovog takmičenja. Srbija je u prvom duelu savladala Rumuniju kao gost sa 13:6. U ovoj fazi takmičenja u okviru Evro Kupa, prve dve selekcije iz četiri grupe su obezbedile plasman na završni turnir koji će se održati u Beogradu. reprezentacija Srbije je kao domaćin završnog turnira (od 18. do 23. juna), već obezbedila mesto među osam najboljih reprezentacija.

Selektor Dejan Savić je za duel sa Rumunijom pozvao sledeće vaterpoliste: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Filip Filipović, Djordje Lazić, Petar Tomić, Djordje Vučinić, Ognjen Stojanović, Veljko Tankosić, Petar Velkić, Radomir Drašović, Nikola Lukić, Marko Radović, Lazar Dobožanov i Marko Janković.

Ulaz na utakmicu u Subotici je besplatan, ali je moguć samo sa ulaznicom koje se mogu preuzeti u prostorijama Sportskog saveza Grada Subotice (zgrada „Jadrana“, Park Rajh Ferenca 12), od četvrtka 14. februara, tokom radnog dana. Broj mesta je ograničen pošto na bazenu SRC Prozivka ima 300 sedećih mesta.

Sportski savez grada Subotice je zamolio sve sugrađane koji žele da prisustvuju utakmici da na vreme dođu po ulaznice jer je interesovanje za meč veoma veliko.

Utakmica će biti direktno prenošena i na RTS-u.

Custom Search