Održan 4. memorijalni turnir Mirko Vujković

Ned, 03.03.2019 - 23:01 -- dejan.vukovic

Četvrti memorijalni vaterpolo turnir "Mirko Vujković" održan je na bazenu u Dudovoj šumi u nedelju 3. marta. Na turniru se okupilo četiri veteranske ekipe: Vojvodina, Bečej, Polet i Spartak. 

Rezultat je bio u drugom planu. Glavni cilj okupljanja je bilo druženje i prisećanje na vrhunskog sportistu kasnije trenera vaterpola i hokeja na ledu. U prvoj polufinalnoj utakmici duel između Spartaka i Poleta završen je bez pobednika, 4:4 da bi subotičani na peterce slavili sa 8:5. U drugom susretu Vojvodina je sa 10:4 savladala Bečej. U borbi za treće mesto Bečej je sa 5:3 savladao Polet. U finalu su se kao i prošle godine sastale ekipe Vojvodine i Spartaka. Bolji su bili novosađani koji su sa 8:4 pobedili Spartak. 

Jedan od organizatora turnira je bio Damir Vujković sin pokojnog Mirka koji je istakao da su se na turniru okupile četiri ekipe sastavljene od momaka koji su igrali sa Mirkom, protiv njega ili im je eventualno bio trener. Damir se zahvalio na pomoći Vaterpolo savezu Vojvodine, Sportskom savezu Subotice, JKP Stadion i svim prijateljima koji su pomogli oko organizacije samog turnira. 

Mirko Vujković se rodio na Paliću 1943 godine, gde je leti plivao i igrao vaterpolo a zimi kada se jezero zaledilo igrao hokej. Ceo svoj život je proveo u sportu, bavio se i rukometom, bio član beogradskog Partizana. Činjenica je da je u svakom sportu kojim se bavio postizao odlične rezultate. Po okončanju karijere posvetio se trenerskom radu. U Pragu je završio trenersku školu, smer hokej. U hokeju je bio trener reprezentacije za igrače do 18 godina i za seniore u sezoni 1992/93. Sa ekipom Spartaka osvojio je nekoliko titula prvaka SFRJ od pionirskih do juniorskih selekcija. Vaterpolo je igrao u Spartaku do 1979 godine nakon čega je nastavio da radi kao trener. Uspeha je imao i kao vaterpolo stručnjak za čega je nekoliko puta bio i nagrađivan od Vojvođanskog i Jugoslovenskog vaterpolo saveza.

Custom Search