Subotica šampion Srbije u City Gamesu

Sre, 31.07.2019 - 20:00 -- dejan.vukovic

Subotičani su novi šampioni Srbije u City Gamesu i uz prošlogodišnje pobednike ekipu Kragujevca predstavljaće Srbiju na Međunarodnom finalu koje koje će se održati u Sloveniji iz učešće 16 najboljih ekipa iz Evrope. 

Finalno takmičenje održano je na Gradskom bazenu u Čačku uz učešće 6 ekipa, Kikinda, Sombor, Subotica, Zaječar, Knjaževac i Čačak, koji su se ravnopravno borili za konačnog pobednika u 6 zanimljivih disciplina: vino, leteći vaterpolo, spasavanje turistkinje, pršuta, vodena košarka i veslo.

Sve ekipe su došle sa velikom željom da pobede i da predstave svoj grad u najboljem svetlu. Ekipa Subotice koju je selektirao Sportski savez Grada uz trenera Srđana Dakića odlično je počela takmičenje. U prvoj disciplini iscedili su preko pet litara "vina" i time zauzeli drugo mesto. Usledila je igra "leteći vaterpolo" gde su subotičani oborili svoj rekord postigavši 390 poena, međutim Sombor je bio za deset poena uspešniji te su nakon prve dve igre ove dve ekipe delile prvo mesto na tabeli. Nakon treće igre, "spasavanje turistkinje" Subotica je bila na drugom mestu sa dva boda zaostatka iza Sombora i sa dva boda prednosti ispred Kikinde. U sledećoj igri pod nazivom "pršuta" subotičani su bili najbolji, nakon još jednog odličnog plivanja i penjanja uz konop Milana Ivoševića te su se izdvojili na prvom mestu koje do kraja nisu ispuštali. Veoma ubedljivi su bili i u vodenoj košarci u kojoj je cela ekipa odlično plivala i pokazala svoju umešnost u penjanju i ubacivanju lopte u koš. Usledila je poslednja i najvažnija igra "veslanje" koja je do sada zadavala dosta problema subotičanima. Međutim, ekipa je ovaj put bila kompletna i veoma motivisana pa su bez većih problema "odvukli" Sombor u polufinalu te igre, pa su već tada osigurali prvo mesto i konačnu pobedu. U finalu veslanja Kikinda je bila bolja od subotičana za utešno drugo mesto. 

Subotica je završila takmičenje sa 54 poena, Kikinda je ponovo zauzela drugo mesto na finalnom takmičenju sa osvojenim 51 poenom a iza nje ostao je Sombor sa 45 poena. Dalje se na tabeli nižu Zaječar, Knjaževac i Čačak. Ovogodišnji šampioni Srbije iz Subotice, zajedno sa prošlogodišnjim šampionima iz Kragujevca, predstavljaće Srbiju na velikom Međunarodnom finalu u Sloveniji 2020. godine sa još 16 ekipa iz Evrope.

Uspeh u finalu su ostvarili: Dejan Franjković, Milan Ivošević, Danilo Čabrilo, Bojan Rašković, Milica Šoštarec i Nora Bognar uz trenera Srđana Dakića (koji se i takmičio u četvrtfinalu i polufinalu). Velike zasluge za dolazak na finalni turnir imali su i Noemi Priboj i Luka Ivković koji su dali svoj doprinos u četvrtfinalu i polufinalu ovog takmičenja. 

Custom Search