Književna večer Katoličkog društva Ivan Antunović

Pet, 09.08.2019 - 12:34 -- darko.kovacevic

U organizaciji Katoličkog društva „Ivan Antunović“ u četvrtak, 8. kolovoza/avgusta u svečanoj dvorani HKC „Bunjevačko kolo“ u Subotici, održana je tradicionalna Književna večer uoči središnje proslave Dužijance 2019., koju Katoličko društvo slavi i kao svoj dan! Književna večer bila je posvećena 25. obljetnici djelovanja zbora Collegium Musicum Catholicum. Na početku večeri brojne posjetitelje pozdravio je vlč. dr. Ivica Ivanković Radak, predsjednik Katoličkog društva ,,Ivan Antunović”, kazavši kako se ovom večeri približava završnoj proslavi Dužijance, koja je zahvala Bogu na plodovima zemlje.

Uslijedilo je izlaganje m° Miroslava Stantića o Đuri Arnoldu, priređivaču Pismenika iz 1819., tiskanog u Osijeku prije 200 godina, prve pjesmarice bačkih Hrvata. Potom je profesorica glazbe Emina Tikvicki govorila o povijesti zbora.

Tijekom večeri vlč. dr. Ivica Ivanković Radak, predsjednik Katoličkog društva „Ivan Antunović“ dodijelio je Nagrade ,,Ivan Antunović” za iznimne zasluge u njegovanju i očuvanju kulture, povijesti i duhovnosti Hrvata u Bačkoj te promicanju kršćanskih vrijednosti u društvu i sredini u kojoj živimo. Svake godine Društvo dodjeljuje ovu nagradu jednom zaslužnom pojedincu, udruzi i brojnoj obitelji. Josip Dumendžić Meštar dobitnik je nagrade koja se dodjeljuje pojedincu za zalaganje u ovim vrijednostima za koje se nagrada dodjeljuje. Duhovni projekt mladih na subotičkim župama – Oratorij dobitnik je nagrade koja se dodjeljuje udruzi. Ovim putem Katoličko društvo “Ivan Antunović” ujedno je izrazilo zahvalnost za  trud i doprinos svima koji su uključeni u ovu plemenitu inicijativu, nadajući se da će ovo priznanje biti poticaj i nadahnuće daljnjem radu. Nagrada za brojnu obitelj pripala je obitelji Ivana i Marine Piuković.

Na kraju ove sadržajne večeri voditeljica Lucija Ivanković Radaković pozvala je sve nazočne na sudjelovanje u programu Dužijance 2019. koji slijedi u narednim danima.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search