FK Bačka pobedom započela prvenstvo

Ned, 18.08.2019 - 01:00 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 – Dunav 1:0 (1:0)

Subotica, stadion kraj "Somborske kapije", gledalaca: oko 300. Sudija: Nikola Petrović (Novi Sad). Strelci: Anđić u 7. minutu (Bačka 1901).

Bačka 1901: Studen, Bjedov, Mezei, Bijelović (80. Nosković), Anđić, Lučić, Vujošević, Manojlović (87. Stanković), Masalušić, Milić (66. Glišović), Rajkovača.

Dunav: Vukmirović, Živković, Pražić (46. Cvijetinović), Krkobabić, Javorac, Nikolčić, Jakšić, Đokić (60. Ćurko), Lazić (74. Dobresko), Mirčetić, Dujić.

Fudbaleri Bačke pobedom su započeli takmičenje u Srpskoj ligi grupa Vojvodina. Pobedu si izvojevali odličnim golom Marka Anđića iz slobodnog udarca u 7. minutu susreta. 

Bačka je bolje počela utakmicu, u 6. minutu Krkobabić je oborio Manojlovića na ivici kaznenog prostora. Loptu je uzeo iskusni Marko Anđić, koji je prevario živi zid i loptu poslao iza leđa golmana Vukmirovića. Nakon primljenog gola gosti su se oslobodili uspeli pritiska i zapretili preko Jakšića, Đokića i Dujića. Bačka je odgovorila preko Anđića, snažno je šutirao iz daljine, ali pravo u ruke golmana Dunava.

Drugo poluvreme počelo je dobrom prilikom Bačke, zapretio je Lučić u 50. zatim je u sjajnoj prilici bio Lazić da bi se ponovo Lučić našao u prilici u 59. minutu. Par minuta kasnije stvorila se gužva pred golom Dunava, loptu je prema golu poslao mladi Bjelović ali umesto mreže pogađa stativu gostiju. Mezei je imao odličnu priliku u 79. minutu, nakon odličnog prodora Vujoševića, međutim nije bio dovoljno skoncentrisan t eje i ova prilika domaćih propala. U finišu meča do gola su mogli i gosti, Jakšić je odlično šutirao u 85. minutu i proslavio golmana Studena.     U 90. minutu tresla se mreža Vukmirovića, posle dobrog prodora Lučića i pogotka Stankovića, ali je on, ipak, poništen, zbog prekršaja nad golmanom Dunava.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search