Nova pobeda FK Bačka pred svojom publikom

Ned, 06.10.2019 - 00:33 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 – 1. maj 2:0 (1:0)

Subotica, stadion kraj "Somborske kapije", gledalaca: oko 250. Sudija: Dušan Pančić, pomoćnici: Bojan Ivanišević, Nikola Čugalj. Strelci: Radišić (auto-gol) u 2. minutu, Lučić u 74. minutu (Bačka 1901). Crveni karton: Nenad Stojisavljević (1. maj) u 43. minut.

Bačka 1901: Studen, Bjedov, Mezei, Anđić, Lučić (83. Lukić), Vujošević, Manojlović, Masalušić, Nosković (86. Nenadović), Glišović, Milić (79. Rajkovača).

1. maj: Šegavac, Pejić, Bajić, Radišić, Pilipović (46. Popović), Milojević (76. Arsić), Krstić, Stojisavljević, Čupeljić (34. Dobić), Gavrilović, Zec. 

Fudbaleri Bačke zabeležili su još jednu pobedu protiv dobre ekipe 1. maja iz Rume. Domaći su poveli već u 2. minutu, posle greške rivala, a od 43. minuta su igrali i sa igračem više. Sve dileme oko pobednika otklonio je Milan Lučić, verovatno i najbolji pojedinac na utakmici.

Igrao se drugi minut kada je Glišović izveo slobodan udarac sa desne strane, u želji da okloni opasnost, Radišić je sproveo loptu u sopstvenu mrežu za 1:0. Nakon primljenog gola, gosti iz Rume su zaigrali bolje, kontrolisali su igri i dominirali na većem delu terena. Dobru šansu imao je Milojević u 23. minutu, ali poravnanja nije bilo. Domaći su zapretili u 29. minutu šut je probao Milić, ali Šegavac reaguje. Još bolju priliku Bačka je imala u 41. minutu, Manojlović je ubacio sa desne strane, u prilici je bio Nosković, ali nije uspeo da loptu pošalje u mrežu. U finišu prvog poluvremena Stojisavljević je nakon preoštrog prekršaja zaradio crveni karton a iz gužve koja je nastala Nosković je dobio žuti karton.

Do šanse se u drugom poluvremenu čekalo do 63. minuta, u lepoj prilici bio je Glišović, ali šutira van okvira gola. Bačka je u 75. minutu povela sa 2:0, Manojlović je uspeo da se izbori za loptu, ubacio je pred gol rivala gde je spreman bio Milan Lučić, koji odličnom reakcijom duplira prednost domaćina. Ubrzo pošto je ušao u igru, dobru priliku imao je Rajkovača, u 81. minutu, nanizao je nekoliko igrača, ali nije bio dovoljno precizan.

Tagovi: 
Custom Search