Bačka do pobede posle preokreta

Ned, 03.11.2019 - 00:04 -- dejan.vukovic

Bačka – Dinamo 1945 3:1 (0:1)

Subotica, stadion FK Bačka 1901 – kraj „Somborske kapije“, gledalaca: oko 150. Sudija: Nikola Bikić, Strelci: 0:1 Šarčević (9. min), 1:1 Anđić (67.), 2:1 Lučić (71.), 3:1 Đurović (80. min)

Bačka 1901: Studen, Bjedov, Anđić, Vujošević, Kaluđerović (Mezei), Manojlović, Masalušić (Đurović), Nosković, Glišović, Milić, Rajkovača (Lučić).

Dinamo 1945: Andžić, Ninković, Dašić, Terzić, Nedučić (Zulfić), Stojanov, Stojanovski (Petrović), Ahčin (Stojanović), Šarčević, Stanić, Đokić.

Fudbaleri Bačke 1901 ostvarili su novu prvenstvenu pobedu posle rezultatskog preokreta. Nakon ranog vodstva gostiju, subotičani su propustili niz šansi za poravnanje prvom poluvremenu, da bi u nastavku bili znatno uspešniji u napadu i zasluženo osvojili nova tri boda za sam vrh tabele.  

Gosti iz Pančeva poveli su u 9. minutu, Šarčević prebacuje istrčalog Studena za prednost od 1:0. Bačka je potom preuzela inicijativu na terenu. Dobru šansu domaći su imali u 28. minutu, Manojlović upošljava Noskovića, ovaj pronalazi slobodnog Vujoševića, ali se isprečio Stojanov. Potom je Rajkovača, u 34. minutu, izdržao duel sa Nedučinom, ali nije uspeo da nadmudri Andžića na golu Pančevaca. Posle novog ubacivanja Manojlovića, Milić nije uspeo da zahvati najbolju loptu pa je i ova prilik apropala. Najbolju šansu crveno-beli su imali u 42. minutu, Nedučić je oborio Manojlovića u kaznenom prostoru, loptu je uzeo kapiten Marko Anđić, međutim nije uspeo da savlada golmana Dinama.

U nastavku susreta domaći su pojačali pritisak ka golui Dinama. Konačno, u 67. minutu Manojlović ubacuje sa desne strane, a Anđić sa dvadesetak metara odličnim šutem poravnava na 1:1. Samo četiri minuta kasnije Bačka dolazi i do preokreta, gol je postigao mladi Lučić za 2:1. Trijumf domaćih za konačnih 3:1 potvrdio je Đurović.

Tagovi: 
Custom Search