Red sporta – red kulture u Ljutovu

Uto, 10.12.2019 - 16:19 -- darko.kovacevic

Red sporta – red kulture program je kojim su u nedelju 8. decembra mladi u Ljutovu obeležili završetak volonterskih radova kroz koje su uredili prostor za funkcionisanje novoformiranog omladinskog kluba.

Volonterska akcija koja je započela početkom meseca novembra obuhvatala je unutrašnje molerske radove, kao i radove na obližnjem košarkaškom terenu. Volonterska akcija u Ljutovu tek je jedna od 135 akcija koje su realizovane širom Srbije kroz konkurs „Šta nam teško“ koji sprovode Mladi istraživači Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije uz podršku Narodnog parlamenta iz Leskovca, Centra za građansko delovanje iz Obrenovca i Pokreta gorana Vojvodine pod čijim je mentorstvom i realizovan ovaj projekat. Pored sredstava koja su dodeljena projektom, veliki deo sredstava izdvojen je i iz budžeta mesne zajednice.

Završne aktivnosti započele su sportskim programom, a nakon njega usledila prodajna izložba u kojoj su učestvovali udruženje žena „Seoski put“ iz Ljutova i slikar Šetet Geze iz Tavankuta. Program je zatvoren nastupima HKUD-a „Ljutovo“ iz Ljutova i HKPD-a „Matija Gubec iz Tavankuta.

info: Stipan Jurić

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search