Dobra saradnja koja traje

Pon, 25.05.2020 - 12:58 -- nikola.tumbas
Izjava za medije
Izjava za medije
Izjava za medije
Izjava za medije

Uručen ugovor o sanaciji terena u OŠ „Kizur Ištvan” Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je u ponedeljak, 25. maja, Suboticu, a bila je to prilika da direktoru OŠ „Kizur Ištvan” Dejanu Anđeloviću uruči ugovor o sanaciji košarkaškog terena u dvorištu ove škole u vrednosti od 800.000 dinara. Tom prilikom je Batez obavio razgovore i sa Bogdanom Labanom, gradonačelnikom Subotice, Nemanjom Simovićem, članom Gradskog veća Subotice zaduženim za sport i omladinu, i Dejanom Vukovićem, generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice, na temu dalje saradnje.

Sekretarijat u protekle četiri godine ima izuzetnu saradnju sa Suboticom. Realizovan je niz projekata u oblasti sporta – 72, ukupne vrednosti 45 miliona dinara. Obuhvatili smo sanacije terena u školama, podršku kapitalnim projektima poput Gradskog stadiona, podršku vrhunskim sportistima... U toku je realizacija projekta postavljanja reflektora na pomoćnom terenu Gradskog stadiona, a u kratkom roku, uz partnersko ulaganje, sledi sanacija dvorišta u OISŠ „Žarko Zrenjanin” – kazao je Batez i naglasio: – Uvek mi je veliko zadovoljstvo, i kao bivšem sportisti i kao sportskom radniku, da budem u sportskom gradu, gradu olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona. Sa Suboticom imamo izuzetan partnerski odnos i naša saradnja može da bude primer svima.

Na izdvojenim sredstvima zahvalio se Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu. I on je podvukao izuzetno plodnosnu saradnju od 2016. godine.

Realizovali smo veliki broj projekata, a slede novi. Već sledeće nedelje sledi otvaranje novog terena u dvorištu OŠ „Sveti Sava”, a podsetiću da je u toj školu nedavno izvršena kompletna rekonstrukcija sportske sale. Ne zaostajemo ni u oblasti omladinske politike, jer je i veliki broj udruženja koja se bave ovom tematikom dobio podršku Pokrajine – kazao je Simović. Član GV za sport i omladinu pohvalio je standarde Sekretarijata po pitanju aplikacije na projekte, te se zahvalio svima onima koji pomažu da se oni ispune. – To se pre svega odnosu na Službu za lokalni ekonomski razvoj i Božidarku Golubović, te na Zagorku Panić, menadžerku Grada, koji su nam izuzetno pomogli u izradi dokumentacije i projekata.

Autor teksta: 
Custom Search