Bogdan Laban

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, и градоначелник Суботице Стеван Бакић данас су, на платоу испред Соколског дома у Суботици, свечано открили споменик краљу Петру I Карађорђевићу. Министарка Кисић Тепавчевић је, обраћајући се званицама и грађанима, рекла да је ово година у којој обележавамо век од смрти Краља Петра Првог Карађорђевића, једног од најзначајнијих српских владара, и да јој је част и задовољство што има прилику да присуствује откривању споменика великану наше историје, краљу победнику и ујединитељу, краљу кога је народ волео и ценио и краљу који је показао како се чува и воли...

detaljnije
Uto, 30.11.2021 - 14:44

Na Trgu republike, ispred Gradske kuće danas je otkriven spomenik Karolju Birou (1864-1952), bivšem gradonačelniku Subotice koji je ostavio veliki trag u životu ovog grada. Spomenik je otkrio inicijator njegovog podizanja Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, a ideju je realizovala Fondacija „Karolj Biro“. Ceremoniji svečanog otkrivanja prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor, članovi Gradskog veća, predstavnici političkih partija i udruženja i brojni građani.

Skupština grada Subotice je 28. maja 2020. godine...

detaljnije
Pet, 04.06.2021 - 15:37

U prilogu video zapisi obraćanja ex predsednika Srbije,Tomislava Nikolića i gradonačelnika Stevana Bakića.

Uto, 23.03.2021 - 13:53

Dva kandidata za gradonačelnika, na izborima, dok ih posmatra kasnije izabrani, Stevan Bakić, novi gradonačelnik Subotice.

Pet, 21.08.2020 - 09:13

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић пустили су у рад нову, модерну партерну фонтану на реконструисаном Тргу слободе, изграђену на месту некадашње Зелене фонтане која због великог отицања воде скоро деценију није била у функцији. Радови на реализацији овог пројекта отпочели су 5. фебруара 2020. године, одвијали су се предвиђеном динамиком и завршени су у року. Укупна вредност инвестиције износи 147,6 милиона динара, са ПДВ-ом.

Уз констатацију да је велико задовољство данас бити на реконструисаном централном градском тргу, градоначелник Лабан је изразио задовољство што су Суботичани добили трг какав заслужују и што Суботица, напокон, има ...

detaljnije
Uto, 11.08.2020 - 13:28

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић обишао је данас са градоначелником Суботице Богданом Лабаном Геронтолошки центар у којем, према последњим информацијама, постоје нови случајеви заразе коронавирусом.

Ђорђевић је разговарао са надлежнима о тренутној епидемиолошкој ситуацији у овој установи и наредним корацима како би се спречило даље ширење вируса.

- Сви заражени имају лакшу клиничку слику и збринути су на адекватан начин - навео је он и додао да је циљ посете да се пронађу најбољи начини да се ситуација што пре стабилизује и вирус држи под контролом, односно да се не прошири даље.

Министар је још једном подсетио на све мере које...

detaljnije
Sre, 22.07.2020 - 17:56

Preliminarni rezultati koje su objavili na pressu, u 01.00, doneli osmehe na licima članova SNS-a. SVM takođe povećao broj odbornika u skupštini grada.

***

Na Nosi u 08.00 glasao je predsednik SVM Pastor Ištvan.

U 10.00 u OŠ Majšanski put glasao je Bogdan Laban predsednik GO SNS.

Balint Pastor, potpredsednik SVM glasao je u zgradi obdaništa Biser u Malom Radanovcu.

Dopuna u 02.00 ponedeljak 22.06

U skupštinu grada, po rečima Bogdana Labana ulaze sve stranke osim Radikalne stranke i HDF-a, ali još nije sve sigurno (20% materijala nije još obraćeno)

...

detaljnije
Pon, 22.06.2020 - 02:00

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Marko Milenković, otvorili su danas rekonstruisani, dograđeni i renovirani Studentski dom „Ivo Lola Ribar“, u Subotici. Kapacitet celog objekta je 312 ležaja, radovi su izvođeni u periodu od sredine oktobra 2018. do kraja novembra 2019. godine, a u realizaciju ovog projekta ukupno je investirano 234,25 miliona dinara, odnosno 1,98 miliona evra.

Državni sekretar Milenković je rekao da je obnovom i dogradnjom Studentski dom „Ivo Lola Ribar“, koji je prve studente primio  školske 1961/1962. godine, konačno dobio novo, moderno obličje kakvo već odavno zaslužuje.

Obrazovanje  u kontinuitetu za...

detaljnije
Čet, 18.06.2020 - 12:02

Градоначелник Богдан Лабан вечерас је, симболичним извођењем почетног ударца, предао на коришћење реновирани мултифункционални терен за кошарку, рукомет и мали фудбал са тартан подлогом у дворишту Основне школе „Пионир“, у Старом Жеднику, чију је реконструкцију финансијски подржао град Суботица. Градоначелник Лабан је, обраћајући се медијима, изјавио да је у обнављање школског терена и замену подлоге, постављање комплетне Лед расвете у објекту и око њега и опремање ове школе, из градског буџета укупно инвестирано око 16,5 милиона динара. Догађају су присуствовали секретар Секретаријата за друштвене делатности, Јасмина Стевановић, и члан Градског већа задужен за област спорта и омладине Немања Симовић...

detaljnije
Uto, 16.06.2020 - 23:03

Polaganjem venaca na spomenik stradalim Jevrejima kod nekadašnjeg geta, u ulici Pala Papa, komemorativnim skupom u Sinagogi i polaganjem venaca na spomenik žrtvama Holokausta u dvorištu Sinagoge, obeležena je 76. godišnjica deportacije subotičkih Jevreja u tranzitne logore, a potom u Aušvic i druge koncentracione logore i fabrike smrti širom Evrope.

Sedamdeset šest godina nakon deportacije 4.000 subotičkih Jevreja delimo zajedničko osećanje tuge, podsećajući se na ovaj dan stradanja jevrejskog naroda, rekao je obraćajući se prisutnima u Sinagogi, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, ističući da je „hram u kome se nalazimo danas upravo mesto sa kog treba poručiti da su čisto srce, pravda i snaga činjenica jači od sile,...

detaljnije
Uto, 16.06.2020 - 16:10
Custom Search
Subscribe to Bogdan Laban