Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Bogdan Laban

Po dvadeset peti put otvoren Evropski filmski festival Palić. Mira Banjac predala "štafetu" Dušanu Kovačeviću.

U prilogu link na LIVE prenos otvaranja FB. - https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10155666431348061/

***

Jubilarni, 25. Festival evropskog filma (FEF) Palić proglasio je sinoć otvorenim novi predsednik Saveta FEF-a Dušan Kovačević, koji je neposredno pre toga na Letnjoj pozornici Palić primio dokument o osnivanju Festivala od dosadašnje predsednice Mire Banjac, dok je on njoj uručio prvi srebrnjak koji Festival dodeljuje povodom svog srebrnog jubileja.

Mnogobrojnoj publici i gostima...

detaljnije
Sub, 14.07.2018 - 23:58

Jubilarno 50. „Takmičenje risara“ jedna od najatraktivnijih manifestacija u okviru „Dužijance”, održana je danas na njivi pored crkve Svetog Josipa Radnika, u Đurđinu.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Stevanović je kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u ranim jutarnjim satima stigao u Đurđin među žeteoce.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i doprivrede Vlade Republike Srbije, Senad Mahmutović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

-Moje današnje prisustvo na ovoj manifestacijijasno pokazuje koliko predsednik Vučić pridaje...

detaljnije
Sub, 14.07.2018 - 16:57

Gradonačelnik Bogdan Laban sumirao rezultate dve godine rada lokalne samouprave, ostvarene pod njegovim vođstvom i timom koji je odabrao.

U prilogu je zvučni zapis press konferencije kao i .doc fajl koji sadrži sve što je gradonačelnik rekao.

Čet, 12.07.2018 - 13:19

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije obišao je Suboticu. U okviru posete ministar Udovičić je potpisao ugovor o izvođenju radova na Gradskom stadionu, koji uključuju zamenu atletske staze i pripadajućih atletskih borilišta, kompletnu zamenu trave sa drenažom i sređivanje prostorija koje koriste sportski klubovi na ovom objektu. 

Ministar Vanja Udovičić je u okviru posete Subotici u pratnji sa Nemanjom Simovićem, članom gradskog veća zaduženim za sport i omladinu i sa Goranom Marinkovićem, generalnim sekretarom Sportkog saveza Srbije obišao Halu sportova i Gradski stadion u Subotici. U Hali sportova je zimus završena klimatizacija sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo sporta...

detaljnije
Čet, 05.07.2018 - 23:23

Donacijom Vlade Japana, vrednom 38. 435 evra Dom zdravlja Subotica dobio je novi krov na dva objekta Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece. Svečanoj ceremoniji primopredaje ove donacije prisustvovali su danas prva sekretarka Ambasade Japana u Srbiji, Acuko Šiotani, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Ferenc Vicko, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i v.d. direktora Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković.

Izražavajući zahvalnost Vladi Japana na ovoj izuzetno važnoj donaciji gradonačelnik je istakao da je posle više od pola veka ovom značajnom donacijom rešen dugogodišnji problem sa krovom na dva objekta Doma zdravlja. On je tom prilikom podsetio da je ugovor o donaciji potpisan u februaru prošle godine I istakao da je ovaj važan projekat u potpunosti realizovan....

detaljnije
Sre, 04.07.2018 - 15:02

Grad Subotica dobitnik je nagrade „Biznis partner specijal 2018”, kao jedina lokalna samouprava u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope. Nagrada –  statua i plaketa – gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu uručena je večeras, na svečanoj ceremoniji dodele „Regionalne nagrade Biznis partner 2018“ pod sloganom „U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner“, u hotelu „Crowne plaza“, u Beogradu.

Godišnja nagrada Biznis partner, kreirana pre dvadeset i četiri godine sa ciljem da skrene pažnju javnosti i promoviše kompanije i institucije koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima, čvrstim etičkim normama iskazujući dobre poslovne rezultate, izrasla je u prestižno poslovno i javno priznanje Regiona.

... detaljnije
Uto, 19.06.2018 - 23:55

Minutom  ćutanja u čast nastradalog dečaka Alekse  Dimitrova  i himnom „Bože pravde“ koju su izveli đaci subotičkih škola, učesnici projekta pod nazivom „Srpska tradicija kroz muziku“,  spektakularan koncert na  prepunoj Letnjoj pozornici na Paliću održali su Srbski pravoslavni pojci iz Beograda, koji su za svoj rad na očuvanju srpske tradicionalne muzike 2013. godine blagosloveni od Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

U svrhu očuvanja  srpske tradicionalne muzike, bogatim repertoarom  duhovnih, nacionalnih i etno pesama razgalili su srca svih ljubitelja ove vrste muzike. Ambijent srednjovekovne građevine ukombinovan sa nošnjom  i scenskim nastupom akapelo sastava, odavao je nesvakidašnji sklad i  posebnu draž,  i na veličanstven način dočarao doba opevano u...

detaljnije
Pon, 18.06.2018 - 22:19

U svečanoj sali Nove opštine danas su dodeljeni sertifikati o stručnoj osposobljenosti Akademije Edukativa (Academia Educativa) određenom broju Roma koji su prošli obuku i na taj način dobijaju radno mesto u nekoliko javnih preduzeća.

Dodelom sertifikata o stručnoj osposobljenosti obeležen je uspešn završetak teorijsko-praktičnih obuka polaznika kod poznatog poslodavca u okviru projekta „Podsticanje i zpošljavanje mladih“ koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ustanovom za obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje „Akademija Edukativa“, iz Beograda, i gradom Suboticom. Putem stručne obuke osposobljeno je i sertifikovano 160 mladih osoba za različiti dijapazon zanimanja koja su identifikovana kao...

detaljnije
Pet, 15.06.2018 - 20:31

Polaganjem venaca na spomenik stradalim Jevrejima kod nekadašnjeg geta, u ulici Pala Papa, komemorativnim skupom u Sinagogi i polaganjem venaca na spomenik žrtvama Holokausta u dvorištu Sinagoge, obeležena je 74. godišnjica deportacije subotičkih Jevreja u tranzitne logore, a potom u Aušvic i druge koncentracione logore i fabrike smrti širom Evrope.

Obraćajući se prisutnima u Sinagogi, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da je oko 4.000 subotičkih Jevreja deportovano u koncentracione logore širom Evrope 16. juna 1944. godine, a da je operacija čišćenja države od Jevreja započela 26. aprila 1944. godine.

On je naveo da je, kada je reč o transportu, pravljena selekcija, a da su i određivani prioriteti, da su...

detaljnije
Pet, 15.06.2018 - 17:28

Градоночалник Суботице: Најстрожа казна за кривца

Након тешке саобраћајне несреће на Дивчибарама, у којој  је погинуо десетогодишњи дечак и повређено још двоје деце из Суботице која су се у обезбеђеној колони кретала тротоаром, градоначелник Суботице Богдан Лабан и председник Скупштине града Тивадар Бунфорд упућују породици преминулог дечака изјаве саучешћа.
Градоначелник Лабан позива правосудне органе да што пре спроведу све истражне радње како би се обезбедили докази о разлозима стравичног догађаја, а кривцу изрекла најстрожа казна.
                                                                          Градоначелник Богдан Лабан
                                                                  и председник Скупштине града Тивадар Бунфорд

Közlemény...

detaljnije
Uto, 12.06.2018 - 15:34
Subscribe to Bogdan Laban