Представљене активности Привредног савета Града Суботице

Uto, 19.10.2021 - 14:46 -- nikola.tumbas

Председник и заменик председника Привредног савета Града Суботице, Милан Јеринкић и Срђан Самарџић, данас су, у Медија-центру у Градској кући, представили активности Привредног савета Града Суботице. Милан Јеринкић је, тим поводом, изјавио да је решењем градоначелника, по Статуту, формиран Привредни савет Града Суботице који чине 15 представника суботичке локалне самоуправе и привредника из Суботице и да је улога и функција Савета да буде саветодавно тело градоначелника и Градске управе у смислу да даје своја мишљења, предлоге и иницијативе, а све у циљу унапређења пословне климе у граду и квалитета живота у локалној заједници.

Формирањем Савета и суботичка привреда ће се путем својих представника у Савету, први пут после неколико деценија бити у прилици да се изјашњава о свим оним питањима која директно утичу на пословање предузетника и предузећа. На овај начин ми смо ми смо први пут остварили директну комуникацију између привреде и локалне самоуправе“, истакао је Јеринкић.

Навео је да је Привредни савет Града Суботице, на чијем ће челу ће, како је рекао, увек бити представник привреде, а заменик председника представник локалне самоуправе, након конститутивне и три редовне седнице усвојио план и програм рада који је обухваћен у седам тачака.

У овом тренутку сматрамо да је најважније оснивање Суботичког универзитета, што је суботичка локална самоуправа себи зацртала још 2013. године, у Стратегији локалног одрживог развоја. Оснивање Суботичког универзитета значи више људи у нашем граду, веће тржиште, више посла, више прихода, већи буџет, виши стандард, нове технологије и више могућности за све. Сматрамо, такође, да су приоритети и развој туризма и туристичке понуде на Палићу, претварање некадашње касарне 'Петар Драпшин' (Друга касарна) у индустријску зону за домаће привреднике и предузетнике, еколошко решење простора бивше ХИ 'Зорка', организовање 'Привредних дана дијаспоре' у периоду божићних и новогодишњих празника, решавање питања градске имовине и привредно брендирање Суботице. План и програм рада Привредног савета у наредној фази изискује да се утврде приоритети и рокови, а око сваке ове теме биће формиране радне групе које ће радити на њиховој реализацији”, нагласио је Милан Јеринкић.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search