Polaganje vijenaca na spomenik biskupa Ivana Antunovića

Pet, 14.01.2022 - 11:34 -- nikola.tumbas

13. siječnja 2022. godine, na 134. obljetnicu smrti naslovnog biskupa Ivana Antunovića, narodnog preporoditelja bačkih Hrvata, upriličeno je polaganje vijenaca na spomenik podignut 2020. godine njemu u čast, u parku pokraj katedrale Svete Terezije Avilske.

Vijence su položili predstavnici Katoličkog društva „Ivan Antunović“ iz Subotice, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Udruge bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“, Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ i Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“.

Među okupljenima su bili i predstavnici Katoličke Crkve kao i lokalnih medija. Manifestacija je privukla pozornost i medija iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

To je tek prvi od događaja u okviru manifestacije „Dani biskupa Ivana Antunovića“ koju priređuje Katoličko društvo „Ivan Antunović“ iz Subotice. Još će u nedjelju 16. siječnja s početkom u 18 sati, u subotičkoj katedrali, biti služena svečana sveta misa za biskupa Ivana Antunovića. Jubilarni XXX.

Razgovor održat će se u četvrtak 20. siječnja s početkom u 19 sati u Pastoralnom centru „Augustinianum“ u Subotici.

Spomenik nas podsjeća na biskupa i njegove riječi: „Budite braća, budite složni i nerazdruživi“. Polaganje vijenaca na njegov spomenik ovoga je puta bilo najizvrsnija manifestacija sloge i zajedništva.

 

info&photo - Josip Štefković

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search