Saopštenje GO Partije Radikalne Levice povodom 1.maja

Pet, 29.04.2022 - 18:54 -- nikola.tumbas

Najava:

Članovi subotičkog Gradskog odbora Partije Radikalne Levice će u nedelju 01.05. biti uz članstvo udruženja "Solidarnost", takođe iz Subotice, ispred zgrade Otvorenog Univerziteta a povodom obeležavanja međunarodnog praznika rada.

Ovu priliku koristimo da se setimo i odamo počast svim žrtvama radničkog pokreta koje su stradale u borbama za ostvarenje većih radnih prava. Iako se formalno ovaj praznik održava kao memorial na majski radnički ustanak u Čikagu 1886. godine, borba za radnička prava i bolje uslove rada je starija od tog datuma a i u godinama koje su usledile nije jenjavala - tako je i danas jer radnici širom sveta i dalje bivaju uskraćeni za elementarna prava a neretko i stradaju usled neadekvatnih uslova rada i nemara i nebrige od strane poslodavaca.

Zato je ovo prilika da se okupimo, udružimo, solidarišemo jedni sa drugima i zajedničkim snagama nastavimo borbu za život dostojan čoveka, za sve radnice i radnike u našem gradu.

Sve vlasti u Srbiji od uvođenja kapitalizma glume nemoć pred privatnim investitorima i smišljaju izgovore zašto se radnička klasa kontinuirano nalazi u sve beznadežnijem položaju. Čak i u surovim uslovima kapitalističke periferije, država ima brojne mehanizme da stane na stranu radnika i radnica. Ipak, prethodne tri decenije pokazale su da, sasvim suprotno tome, vladajuće strukture stalno staju na stranu kapitalista.

Partija Radikalne Levice se zalaže za ukidanje takve prakse i uspostavljanje novog sistema vrednosti prilagođenog većini, zalažemo se za demokratski socijalizam i svet kreiran po meri radnih ljudi.

Ukoliko se prepoznaješ u takvim načelima i težnjama, svrati u nedelju 01.05. (od 10 do 12 pre podne) do Otvorenog Univerziteta da se upoznamo i porazgovaramo. A ukoliko si već isplanirala/o taj dan a i dalje želiš da podržiš našu borbu, na raspolaganju su ti pristupnica na našem sajtu prl.org.rs , kao i naša lokalna adresa [email protected] , te Fejsbuk stranica: partijaradikalnelevicesu

 

PRL - za bolju Suboticu, grad svih radnih ljudi!

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search