Ventus Fest - omladinska inicijativa

Pon, 09.05.2022 - 00:00 -- darko.kovacevic

U subotu, 7. maja 2022. godine, sa početkom u 16 časova, u naselju Prozivka, održao se jednodnevni muzički festival Ventus Fest kao inicijativa koja se tokom radionica Polet 21/22 iskristalisala kao jedna od potreba mladih – okupljanje, druženje, muzički programi… Program koji su odabrali bili su Olga, Luka Malko kvartet i grupa LAP. Osim u kvalitetnim muzičkim nastupima mladi su uživali i u druženju, odbojci, badmintonu…

Ovaj festival je njihov zajednički projekat kojim su želeli da ukažu na nedostatak programa za mlade, a sami su ga osmislili, vizuelno uredili i organizovali.

Program radionica za mlade u okviru projekta Polet 21/22 realizovan je u poslednjih 4 meseca tokom jednonedeljnih susreta u trajanju od dva sata, tokom kojih su se mladi družili na dva, ponekad i tri jezika i gde se postepeno od istraživanja njihovih potreba i percepcija zajednice i vršnjaka, prešlo na usvajanje veština i znanja kroz interaktivne edukativne aktivnosti.
Projekat Polet 21/22 realizuju UG “Klara i Rosa” i Magločistač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“, uz podršku BOŠ (Beogradska otvorena škola) i Kraljevine Švedske.
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search