Dečija nedelja u OŠ" Matija Gubec"

Pet, 07.10.2022 - 18:53 -- branka.milojevic

U našoj školi su svakog dana bile upriličene brojne aktivnosti.

U ponedeljak su učenici nižih razreda u Donjem Tavankutu ocrtavali svoje dlanove i dlanove svojih drugova, isecali ih i lepili tako da simbolizuju rukovanje, povezanost, drugarstvo. Na taj način su poslali poruku da im DRUGARSTVO TREBA DA BI RASLI DO NEBA.

Prvi dan Dečje nedelje u područnom objektu u Gornjem Tavankutu, kao i uvek, obeležen je izradom "Table prijateljstva". Deca su napravila i ukrasila koverte u koje će svakog dana ove nedelje stavljati porukice prijateljstva, slatkiš ili neku drugu sitnicu kao znak pažnje i to prvo svom "tajnom prijatelju" a zatim i ostalim drugarima kojima žele.

U toku dečije nedelje, sada već tradicionalno, u našoj školi učenici viših razreda menjaju nastavnike na časovima. Uloge menjaju i sa upravom škole, direktoricom, psihologom, administrativnim radnikom, majstorima i teticama. Tako je bilo i ovog utorka

Drugog dana Dečje nedelje učenici nižih razreda su nastavili da pokazuju šta im to treba da rastu do neba. Kroz radionice izrade životinja od voća i povrća podsetili su se da im vitamini trebaju da bi porasli.

Učenici 2.b su 4.10.2022. zasadili dve sadnice jele u školskom dvorištu. Aleksa se setio važnosti očuvanja životne sredine pa je poklonio školi dve jele da krase školsko dvorište. U sadnji su mu pomogli njegovi drugari i majstor Peđa.

Druga aktivnost Dečje nedelje u Gornjem Tavankutu bila je deci omiljena prodajna izložba igračaka. Učenici su mogli da razmenjuju ili kupuju igračke po unapred dogovorenim pravilima na nivou objekta i po simboličnim cenama. Da je svako pronašao sebi nešto dragoceno govore njihovi široki osmesi po povratku kući.

 

Kreativna radionica uređenja dvorišta i izrade drvene kućice za veverice se dešavala trećeg dana Dečije nedelje

U srijedu 5.10.2022. učenici 5.a i 6.a sudjelovali su u kreativno-radnom uređenju školskog atrija u okviru Dječjeg tjedna. Tom prilikom učenici 5.a su od drveta izrađivali kućicu za vjevericu koja stanuje u našem atriju. U izradi kućice pomagala im je Branka Milojević. Neki od njh su skupljali i reciklažni materijal, dok su drugi pomagali u uređenju atrija. Učenici 6.a bavili su se vrtlarskim radovima pa su donijeli nešto „zimskog“ cvijeća i okopavali prostor oko jezerceta i kamenjara.

Sve aktivnosti trećeg dana Dečje nedelje u Gornjem Tavankutu bile su uokvirene Pravom na igru.

Nakon dvadesetominutne radionice tumačenja desetak dečjih prava, ostatak aktivnosti se odvijao na školskom dvorištu.

Učenici su se takmičili u dve discipline: skakanju u džakovima i nošenju jajeta u kašici.

 

Treći dan Dečije nedelje učenici nižih razreda u Donjem Tavankutu su pravili suncokrete od papira i čitali pesme o

njemu. Zašto suncokret? Suncokret liči na sunce. A sunce je potrebno suncokretu da bi mogao

da raste, a isto tako je potreban i deci...

Tokom jučerašnjeg dana su učenici nižih razreda u Donjem Tavankutu organizovali prodaju igračaka. Dogovor je bio da cena ne sme biti veća od 50 dinara. Prodavali su igračke kojima su se do sada igrali, a ”nove” su kupovali od svojih drugova. Uživali su u ulozi prodavaca, a zatim i u ulozi kupaca.

Učenici Gornjeg Tavankuta su jučerašnji sunčan dan proveli u Zoološkom vrtu Palić.

U četvrtak, 6. 10. 2022., je održan sportski dan. Učenici viših razreda su se nadmetali u sportskim aktivnostima koje je vodio nastavnik Nikola Balažević. Na dvorištu se igrao fudbal i basket, a u sali odbojka.

Kao i uvek, pobedio je fer play i sportski duh, a deca su bila aktivna i vidno zadovoljna.

 

Custom Search