XII Međunarodno „Bogatstvo različitosti” u tavankutskoj školi

Sre, 17.04.2024 - 13:45 -- branka.milojevic

U Osnovnoj školi „Matija Gubec” u Tavankutu održana je tradicionalna svečanost povodom završetka XII Međunarodnog likovnog, literarnog i novinarskog konkursa „Bogatstvo različitosti”.

Okupljeni oko ideje da je bogatstvo u različitostima, učenici, nastavnici i direktori škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, razmenjivali su iskustva i negovali prijateljstva sklopljena pre više od decenije. Neki su nas pak posetili prvi put, što predstavlja početak novih saradnji i drugarstava. Gosti su sa svojim domaćinima razgledali Tavankut i Suboticu, te su se upoznali sa znamenitostima ovog kraja, a škola je za učenike organizovala: radionicu upoznavanja, slamarsku radionicu i radionicu roljanja. Povodom Svetskog dana društvenih igara održana je i radionica društvenih igara kao i druženje u Klubu „Mjesečina 9”.

Svečanost koja je organizovana u Domu kulture započela je pesmom „Makedonsko devojče” u izvedbi školskog hora, a zatim su se članovi dramske sekcije uživeli u priče omiljenih književnih junaka i predstavili ih na svoj način. Tako je publika imala priliku da se poistoveti sa Malčikom, Pepom Krstom, Kapetanom Džonom Piplfoksom i Pipi Dugom Čarapom, te da na trenutak obuje nečije tuđe cipele. 

Direktorica Stanislava Stantić Prćić pozdravila je prisutne, a zatim se obratio i gradonačelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, koji je školi uručio donaciju u vidu opreme vredne više hiljada evra. Zatim su dodeljene diplome i zahvalnice svim prisutnim nagrađenim učesnicima.

Tema ovogodišnjeg konkursa glasila je „U tuđim cipelama”, a na adresu škole pristiglo je više stotina radova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, i to 183 likovna, 92 literarna i 13 novinarskih radova.

Bogatiji za nova iskustva, prijateljstva i nezaboravne trenutke, učenici su sa svojim mentorima pošli put svojih kuća, dok su učenici – domaćini ostali tužni što je druženju došao kraj, željno iščekujući ponovni susret.

 

Custom Search