Oliver Kostić novi trener MKK Spartak Office Shoes

Sre, 09.11.2022 - 20:12 -- dejan.vukovic

Nakon što je Srećko Sekulović napustio mesto prvog trenera u MKk Spartak Office Shoes posle poraza Subotičana od Vršca, klub je na njegovo mesto angažovao iskusnog Olivera Kostića.

Novi trener je najveći deo svoje karijere sarađivao sa Svetislavom Pešićem i to u klubovima kao što su rimska Lotomatika, moskovski Dinamo, Crvena Zvezda iz Beograda, minhenski Bajern. Tri sezone je bio angažovan kao pomoćni trener litvanskog Žalgirisa dok je 2011 godine privremeno bio prvi trener litvanskog tima. Od januara 2020. godine posle smene trenera Dejana Radonjića samostalno je vodio ekipu Bajerna na 11 evroligaških utakmica. Bio je prvi trener Akademika iz Sofije i četiri sezone je samostalno vodio drugi tim Bajerna. Od novembra 2021. godine je u stručnom štabu reprezentacije Srbije koju ovih dana očekuju kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo.

Na funkciju prvog trenera Spartak Office Shoes-a Kostić će stupiti nakon završetka reprezentativnih obaveza. MKK Spartak je zbog toga odložio utakmicu protiv Tamiša koja je trebala da se igra u subotu 12. novembra od 17:00 časova. Nov termin tog meča je sreda 23. novembar. 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search