Uspešni mladi dizači tegova u Somboru

Pon, 30.01.2023 - 21:39 -- dejan.vukovic

Sombor je nedelju 29. januara bio domaćin Svetosavskog turnira kao i Prvenstva Vojvodine za učenike osnovnih i srednjih škola u dizanju tegova. 

KDT Spartak je na ovim takmičenjima učestvovao u rekordnom broju sa 23 sportiste, od kojih su 2 takmičara apsulutni pobednici školskih prvenstava: Ivan Erdeg iz OŠ Petefi Šandor (14 god.) proglašen je za apsolutno najuspešnijeg takmičara u konkurenciji osnovnih škola a Benčik Maša Balaž (17 god.) je proglašen za najuspešnijeg srednjoškolca u Srbiji (Politehnička škola).

Osim njih nagrađeni su još  Mihajlo Šijak (17.god) iz Tehničke škole Ivan Sarić koji je  zauzeo 2.mesto u apsulutnom plasmanu za učenike srednjih škola. Nemet Ričard (14.god) iz osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj 3. mesto u apsolutnom plasmanu za učenike osnovnih škola.

U ekipnoj konkurenciji, Politehnička škola je prvak države (u sastavu: Benčik Maša Balaž, Marin Vukov i Mate Buš), OŠ Petefi Šandor je zauzela 2. mesto u konkurenciji osnovnih škola (u sastavu: Ivan Erdeg, Mark Juhas, Atila Rožnjik).

Takmičare su vodili treneri, Čongor Nađ i Tibor Haško. 

Tagovi: 
Custom Search