Narodno pozorište Subotica poklanja Vam koncert za Dan zaljubljenih

Sub, 11.02.2023 - 12:58 -- darko.kovacevic

U znak zahvalnosti na podršci, Narodno pozorište Subotica, svojoj vernoj publici poklanja koncert klasične i filmske muzike koji će biti održan 14. februara, od 19.30 časova, na sceni Jadran. Solista na violini, profesor Florijan Balaž i pijanistkinja Vanja Prica, predstaviće se zanimljivim programom na kojem će se naći dela Masnea, Krajslera, Bramsa, Vijenjavskog, Elgara, Vilijamsa, Krola i drugih kompozitora.

Ulaznice za koncert su besplatne i možete ih rezervisati i podići na biletarnici scene Jadran od 10 do 13 časova i od 18 do 19.30. Za informacije pozovite 557-436.

Srdačano Vas očekujemo.

O umetnicima:

Prof. FLORIJAN BALAŽ, violinista, rođen je 1971. godine u Novom Sadu gde je završio nižu i srednju muzičku školu. Studirao je u Novom Sadu i Ljubljani, te godinu dana proveo na specijalizaciji u Beču. Poslediplomske studije završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Uroša Pešića. Trenutno radi kao redovni profesor na predmetu violina na Akademiji umetnosti u Novom Sadu uporedo vršeći i ulogu Šefa gudačke katedre. Dobitnik je niza nagrada i priznanja. Poseban značaj Florijan Balaž pridaje solističkoj karijeri i 1997. godine započinje intenzivnu saradnju sa pijanistkinjom Vanjom Pricom.

VANJA PRICA, rođena je u Novom Sadu gde je završila nižu i srednju muzičku školu u klasi prof. Edit Miavec. Tokom školovanja je osvajala najviše nagrade na pokrajinskim i republičkim takmičenjima, a laureat je takmičenja u San Bartolomeu u Italiji. Upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu 1990. godine i završava osnovne studije u klasi prof. Arba Valdme, a magistarske studije u klasi prof. Kemala Gekića. Po završetku studija ostaje da radi na Akademiji umetnosti u svojstvu klavirskog saradnika, prvo na duvačkoj, a potom i na gudačkoj katedri.

Florijan Balaž i Vanja Prica, dobro su poznati po svojim koncertima koje tradicionalno izvode na „Dan zaljublenih“ u Novom Sadu. Njihove nastupe zabeležile su i mnoge radio i televizijske kuće, a ovoga puta imaćemo priliku da ih čujemo u Subotici na sceni Jadran Narodnog pozorišta.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search