Tri medalje mladih atletičarki Spartaka na Prvenstvu Vojvodine

Pon, 13.02.2023 - 18:52 -- dejan.vukovic

Atletičari Spartaka u subotu, 11. februara nastupili su na pojedinačnom Prvenstvu Vojvodine koje je održano u novosadskoj atletskoj hali.

Minja Kopunović postala je vicešampionka Vojvodine u kategoriji mlađih juniorki u disciplini skok u dalj preskočivši odličnih 5,25 m, dok se u finalnoj trci na 60 m sa rezultatom 8,16 s okitila bronzanom medaljom. Iako nešto mlađa i još uvek pionirka, Višnja Vilov našla se tik iza Kopunovićeve zauzevši 3. mesto u skoku u dalj skočivši svoj lični rekord od 5,17 m već i rekord kluba u kategoriji starijih pionirki u dvorani.

Ove dve perspektivne atletičarke Spartaka našle su se zajedno na pobedničkom postolju. Vilov je, takođe, učestvovala i u trci na 60 m u kojioj je sa rezultatom 8,48 s zauzela 10. mesto u konkurenciji 37 takmičarki. U seniorskom delu ovog takmičenja, u trci na 60 m takmičili su se Mihajlo Božić koji je zauzeo 5. mesto sa rezultatom 7,45 s i Stefan Mihajlović 10. mesto u vremenu od 8,19 s.

Narednog vikenda atletičare Spartaka očekuje najvažnije takmičenje u ovom delu sezone, Prvenstvo Srbije u dvorani za seniore i seniorke koje će se održati u Beogradu.

Custom Search