Udruženje Ličana Lika na Sajmu zavičaja u Novom Sadu

Uto, 14.02.2023 - 20:14 -- nikola.tumbas

Sajam zavičaja-zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu

12.02.2023. godine

U hali ,,Master“ Novosadskog sajma održan je četvrti ,,Sajam zavičaja - zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu, na kojem svoj bogati milje je prikazalo preko 120 izlagača.

Sajam zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“ organizovao je Fond za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, uz podršku Pokrajinske vlade Vojvodine.

Događaju su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović i zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac

Na Sajmu zavičaja je promovisana tradicionalna bogata kulturna baština, običaji i tradicija srpskog naroda u regionu.    Sajam zavičaja je    priliku za još snažnije povezivanje i intenziviranje saradnje između institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja širom regiona.

Udruženje Ličana ,,Lika“ Subotica je prezentovalo dio tradicije i običaja i specifičnih prehrambeni proizvoda (uštipci, ….). Udruženje je prezentovalo aktivnosti vezane za promociju lika i djela čovjeka koji je zadužio čovječanstvo Nikole Tesle, ove godine Udruženje organizuje jubilarno po deseti put manifestaciju pod nazivom ,,Dani Nikole Tesle u Subotici“.

 

info/photo Miloš Borjan

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search