Par Kostadinović - Bence seniorski pravci Srbije u dublu

Pon, 27.03.2023 - 15:08 -- dejan.vukovic

Subotica je proteklog vikenda 25. i 26. marta bila domaćin pojedinačnog prvenstva Srbije u stonom tenisu koje je održano u Stonoteniskom centru u Hali sportova. Učestvovalo je 48 takmičara od kojih 31 igrač u muškoj i 17 u ženskoj konkurenciji. Bio je ovo najvažniji domaći turnir na kojem su se okupili najboljih deset igrača u obe konkurencije.

Odličan rezultat ostvarili su subotički takmičari članovi STK Spartak osvajanjem prvog mesta u dublovima. Stefan Kostadinović i Bence Bognar novi su prvaci Srbije.

U muškoj pojedinačnoj konkurenciji slavio je Aleksa Gacev, njemu je ovo prva seniorska titula. Aleksa nekoliko godina trenira i igra u Nemačkoj. član je i Radničkog iz Pirota. Gacej je u borbi do titule u sedmom setu uspeo da stigne prednost Levajca od 9:2. Vicešampion je Nikola Strugarević iz Crvene zvezde. Bronzane medalje osvojili su Nemanja Đilas iz STK Banat i Pero Tepić iz Temerin Ferocoopa.

Po treći put najbolja igračica Srbije je Sabina Šurjan koja nastupa za Vojvodinu iz Bačkog Gradišta. U reprizi prošlogodišnjeg finala Šurjanova je nadigrala Anetu Maksuti iz Novog Sada, dok su na deobi trećeg mesta Tijana Jokić i Andrea Todorović obe iz novosadske Akademije 2018.

Prvaci države po prvi put su postali Stefan Kostadinović i Bence Bognar u igri parova. U finalu su savladali par Aleksa Gacev/Nikola Grujić. Bronzane medalje osvojil su Nikola Strugarević/Nikola Marinković (Crvena zvezda/Požarevac) i par Dimitrije Levajac/Nemanja Đilas (Crvena zvezda/Banat)

U ženskom dublu slavio je par Sabina Šurjan/Tijana Jokić (Vojvodina BG/Novi Sad) koje su u finalu bile bolje od para Izabela Lupulesku/Dragana Vignjević (Unirea/Panonija). Treća mesta i bronzane medalje pripale su parovima Aneta Maksuti/Reka Bezeg (Novi Sad) i Katarina Gvozdenović/Anđela Menger (Domboš/Rapid

Custom Search