Meč sezone za košarkaše Spartaka

Uto, 18.04.2023 - 19:05 -- dejan.vukovic

Košarkaši Spartaka u sredu 19. aprila od 19:00 časova igraju završnu utakmicu u Košarkaškoj ligi Srbije protiv Metalca iz Valjeva. Meč je izuzetno važan za obe ekipe jer će konačan rezultat krojiti rasplet u vrhu Lige i plasmanu klubova u ABA 2 ligu.  

Spartak će u ovom susretu predvoditi novi trener Vladimir Đokić, nekadašnji igrač subotičana, koji je nasledio Željka Lukajića - Uzbuđen sam što sam ponovo ovde, a sada i kao trener imam visoke ambicije. Drago mi je što sam deo ovakvog projekta, jednog novog Spartaka. Ne plašim se izazova, ne plašim se prilike. Oduševljen sam onim što sam video, kako sve funkcioniše u Subotici. Igrači su motivisani i spremni, biće verujem i puna Hala sportova.

Đokić je potom analizirao protivnika - Imao je naš rival dosta promena u timu. Tu su momci koji će dati sve od sebe, a prednost im je svakako Luković, dominantan centar u KLS-u. Ne može jedan igrač da nas pobedi, a naša snaga je u timu. Uvek neko može da poenterski iskoči, a odbranu igramo svi. Nemamo nikakvih kadrovskih problema, svi smo spremni za izazov, za momenat kada sve staje u jedan meč. Momci su stigli do ove pozicije, i verujem da ćemo svi zajedno stići do pobede.

Predstojeću utakmicu najavio je i prvotimac Miloš Milisavljević – Dolazi nam neugodan protivnik koji ima svoje šanse, spremni su za 40 minuta borbe. Spremni smo i mi, imali smo dovoljno vremena za pripremu, dobro smo reagovali na promene u stručnom štabu. Svi smo svesni važnosti utakmice, značiće nam i podrška publike, jer nam čitava sezona staje u ovu utakmicu. Šansu smo imali protiv Dinamika, nismo to uspeli, ovo je druga i poslednja prilika. 

 

Tagovi: 
Custom Search