Niz aktivnosti biciklista Spartaka tokom aprila meseca

Čet, 27.04.2023 - 21:51 -- dejan.vukovic

Biciklisti Spartaka imali su niz aktivnosti i trka tokom aprila meseca.

Prvih dana aprila subotički takmičari učestvovali su na trci u Slovačkoj – Dudince. Nastupalo je četiri takmičara od kojih je najbolji palsman ostvarila Nikolina Perčić koja je u prvoj etapi zauzela 15. mesto a na drugoj je bila jedanaesta. Dobre trke odvozio je i Vuk Trišić, prvi dan završio na 12. mestu a drugi na 15. Pored njih u Slovačkoj na trci učestvovali su još i Perčić Ivan (17. mesto i 25. mesto) i Vujković Lamić Nikola (24. mesto i 48. mesto)

Nedelju dana kasnije 8. aprila takmičari biciklističkog kluba Spartak u dresu reprezentacije Srbije vozili su trku u Ptuju (Slovenija). U konkurenciji kadetkinja koje su vozile 20 kilometara Nikolina Perčić je zauzela 12. mesto. Mešu kadetima na trci ukupne dužin eod 40 kilometara Trišić Vuk je bio četrdeset i peti dok je Perčić Ivan trku završio na 64. mestu.

Od 10. do 12. aprila organizovan je kamp za kadete na Fruškoj Gori u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije. Ovde se ujedno vršio izbor za reprezentaciju na trku u Sloveniji. Biciklistički klub Spartak imao je dva takmičara, od kojih je Perčić Ivan izborio za mestu u reprezentaciji. Nažalost, na trci u Sloveniji u Kamniku Ivan je imao tehničkih problema i nije uspeo da završi trku.

Član Biciklističkog kluba Spartak, Bolić Mihajlo je u dresu seniorske reprezentacija Srbije učestvovao na trci Beograd - Banja Luka. Trka je imala četiri etape, Mihajlo je bio pao, polomio je bicikl, ali je uspeo završiti etapu a sledeći dan poslednju etapu na rezervnom biciklu. Član reprezentacije bio je i Perčić Mark koji je isto pao, ali bez posledica i on je zavrčio trku kao treći najbolji srpski takmičar.

Perčić Nikolina je bila u Plovdivu, Bugarska na pripremama sa reprezentacijom Srbije na velodromu.

Custom Search