Zaposleni kompanije Imlek u volonterskoj akciji sadnje biljaka i čišćenja jezera Palić

Uto, 06.06.2023 - 10:37 -- darko.kovacevic

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni kompanije Imlek, zajedno sa zaposlenima Javnog preduzeća „Palić-Ludoš“ organizovali su volontersku akciju čišćenja obale IV sektora jezera Palić, sadnje Tuja u okviru subotičke mlekare i sadnje aromatičnog bilja u okolini fabrike Imlek u Padinskoj skeli. U skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom koju kompanija neguje, Imlekovi zaposleni doprineli su ulepšavanju priobalnog dela jezera Palić u zaštitnom pojasu, a cilj ove akcije jeste očuvanje životne sredine i obezbeđivanje prijatnog boravka svih onih koji posećuju ovu turističku atrakciju, kao i obnova i očuvanje prirodne okoline.

„Ponosni smo što se veliki broj zaposlenih u našoj kompaniji odazvao akciji uređenja fabričkog kruga i sadnje biljaka koje su značajne za podsticanje biodiverziteta, kao i akciji čišćenja obale Palić, jednog od najlepših jezera u našoj zemlji. Kompanija Imlek veliku pažnju poklanja kako socijalnim, tako i ekološkim pitanjima, kao važnom segmentu društvene odgovornosti, čime dodatno skreće pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne okoline“, istakao je Jovan Bugarčić, direktor marketinga kompanije Imlek.

Svetski dan zaštite životne sredine se na inicijativu Generalne skupštine UN, od 1973. godine obeležava svakog 5. juna, sa ciljem da se skrene pažnja i podstakne akcija za unapređenje kvaliteta životne sredine.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search