На Палићу отворена 23. Међународна научна конференција o међународном и кривичном праву

Sub, 17.06.2023 - 23:29 -- nikola.tumbas

Удружење за међународно кривично право организује, од 16. до 19. јуна, у Студентском одмаралишту на Палићу 23. Међународну научну конференцију на тему „Раскршћа међународног кривичног и кривичног права – реформа правосудних закона Ребублике Србије“. Данашњем свечаном отварању ове конференције у Конгесној сали Студентског одмаралишта присуствовао је и градоначелник Стеван Бакић који је, том приликом, рекао да је велика част, како за Град Суботицу, тако и за њега лично, што је Удружење за међународно кривично право први пут одабрало Палић за место одржавања своје двадесет и треће по реду међународне конференције на којој ће учествовати више од сто угледних научника, судија, адвоката и тужиоца из наше земље и иностранства.

Поносни смо што смо домаћини овогодишње међународне конференције која се одржава у овом прелепом објекту Студентског одмаралишта на Палићу. Зато ћу искористити ову прилику да поздравим директора Установа студентских одмаралишта Ненада Боровчанина и његове сараднике и изразим захвалност што ће, а у то ћете се и сами уверити, и овај пут показати да су изузетно добри домаћини“, казао је градоначелник Бакић.

Додао је да је упознат да је резултат ове конференције Зборник радова са чак 51 научним и стручним радом из земље и иностранства.

Надам да ћете на нашем лепом Палићу наћи мир у коме ћете успешно разменити искуства, презентовати ваше радове и међусобно се упознати. Верујем да ће закључи које донесете на конференцији допринети развоју струке и науке, правне културе, не само у Србији већ и у међународним оквирима. Надам се да ћете, поред напорног рада, имати времена и за одмор како бисте упознали лепоту, историју и културу наше Суботице која је изузетно богата и препуна традиције. Још једном вам желим успешан рад и пријатан боравак на Палићу и Суботици“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Присутнима на отварању конференције обратили су се и председник Удружења за међународно кривично право, проф. др Миленко Крећа, државни секретар у Министарству правде Републике Србије, Ливија Павићевић, директор Правосудне академије Ненад Вујић и продекан за наставу Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Бојан Милисављевић.

У име Удружења за међународно кривично право – које је препознало историјски тренутак у којем се налази како међународно кривично право, тако и унутрашње кривично право Републике Србије и, сходно томе, и формулисало овогодишњу општу тему конференције – проф. др Миленко Крећа је након пригодних обраћања уручио захвалнице заслужнима за допринос у организацији 23. Међународне научне конференције на Палићу.

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search