Ervin Rožnjik i Danijel Štefanek dobitnici priznanja Jovan Mikić Spartak

Čet, 07.12.2023 - 19:07 -- dejan.vukovic

Subotički sportski radnici dobili su vredno priznanje „Jovan Mikić Spartak“, kojim se nagrađuju najbolji sportisti i sportske organizacije u Vojvodini. Ovogodišnja svečana dodela obavljena je u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ u Novom Sadu. Nagrade su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Spartakovu nagradu u konkurenciji trenera dobio je trener Kluba dizača tegova „Spartak“ iz Subotice Ervin Rožnjik. U kategoriji sportskog sudije nagrada je dodeljena rvačkom sudiji Danijelu Štefaneku. 

Ovogodišnji laureat u kategoriji sportista i sportistkinja jeste basketaš Dejan Majstorović, kapiten tri na tri muške seniorske reprezentacije.

U kategoriji sportske organizacije nagrada je pripala Odbojkaškom savezu Vojvodine,a u kategoriji sportskog radnika atletičarki Vukosavi Đapić Atanacković iz Zrenjanina.

Ovo priznanje u kategoriji sponzori – donatori sporta pripalo je kompaniji „Montop Pro“.

Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos oblasti sporta, pripala je čuvenom sportskom stručnjaku u oblasti karatea i predsedniku Karate saveza Vojvodine Strahinji Tepavčeviću.

Pokrajinski sekretar Dane Basta čestitao je  dobitnicama na ovom prestižnom priznanju i ukazao na njegov značaj „Želimo da vam Nagrada „Jovan Mikić Spartak“ bude podstrek u daljem radu i da postižete još bolje sportske rezultate“, poručio je sekretar Basta.

Uputivši čestitke nagrađenim sportistima, ministar sporta Zoran Gajić je istakao da je sistem sporta u Srbiji jedinstven. „Suština uspeha sporta je upravo u toj našoj piramidi odakle proističu medalje – olimpijskih evropskih i svetskih šampiona. A isto tako, svi oni se posebno vraćaju nazad ka bazi, sa ciljem da doprinose tome da što više dece trenira i da se obezbede uslovi za novo regrutovanje šampiona“, rekao je Gajić.

Predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras je istakla da je  ove godine nagrađeno sedam dobitnika u sedam kategorija. „Za 56 godina koliko se ovo priznanje dodeljuje imamo ukupno 923 nagrađenih sportista, sportskih radnika i organizacija. Nosiocima ovih priznanja želimo da i dalje ostvaruju vrhunske sportske rezultate i visoka priznanja“. 

Custom Search